Η καταιγίδα Πόλυ έπληξε την Ολλανδία τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης 5 Ιουλίου, πιάνοντας εξ απήνης τα ολλανδικά μέσα μεταφοράς. Μετά από ένα μήνα πρωτοφανούς -για τη χώρα- καλοκαιριού η Βόρεια Θάλασσα έπληξε σφοδρά τις ακτές της σύνεγγους Ευρώπης.

Εθνικές οδοί έκλεισαν από σταματημένα αμάξια. Η νεροποντή -που ξεπέρασε ακόμα και τα 8mm για τις τελευταίες πρωινές ώρες- στο αεροδρόμιο του Σχίπχολ (AMS Schiphol), ακινητοποίησε τα λεωφορεία ενώ τα τρένα του εθνικού δικτύου αναγκάστηκαν να σταματήσουν τις διαδρομές προς φόβο ατυχήματος εκτροχιασμού.

Η απουσία τρένων, λεωφορείων και ταξί στο μέσα της θερινής σεζόν στο αεροδρόμιο της πρωτεύουσας προκάλεσε συγκοινωνιακό κομφούζιο σε εργαζόμενους και τουρίστες.

Δέντρα έπεσαν λόγω ανέμων που έφταναν τα 9 μποφόρ και δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τη σύγκρουση με τους κορμούς. Κλειστές παραμένουν και αύριο οι κεντρικές οδικές αρτηρίες του Άμστερνταμ από και προς το βόρειο μέρος της χώρας.

Σφοδρότατος τυφώνας σημειώνεται μετά την ημέρα με την υψηλότερη μέση θερμοκρασία παγκοσμίως, αφήνοντας αρκετά θέματα προς συζήτηση για την κλιματική αλλαγή ενώ η ΕΕ προσπαθεί μετά κόπων να πετύχει τους ενεργειακούς στόχους που έχει θέσει έως το 2030.

Πηγές: https://www.meteoblue.com/ , rotterdamelectronix, αρχείο