Αστυνομικό ρεπορτάζ: Όλα τα νέα και οι ειδήσεις για το αστυνομικό δελτίο

Λάρισα, 10 Ιουλίου 2023

Συντονισμένες αστυνομικές δράσεις πραγματοποιήθηκαν την τελευταία εβδομάδα στη Σκιάθο
 Ελέγχθηκαν -264- άτομα, -64- οχήματα και -8- καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος
 Συνελήφθησαν -14- άτομα, κατά περίπτωση, για παραβάσεις των νομοθεσιών περί ναρκωτικών, περί όπλων, περί αλλοδαπών, περί ΚΟΚ και παραβάσεις σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος
 Κατασχέθηκαν συνολικά, πάνω από -115- γραμμάρια κάνναβης, -7,4- γραμμάρια κοκαΐνης, -1- τρίφτης, -1- πιστόλι και γεμιστήρα με -7- φυσίγγια 
 
Συντονισμένες αστυνομικές δράσεις πραγματοποιήθηκαν κατά την τελευταία εβδομάδα και συγκεκριμένα, από 3 Ιουλίου 2023 έως χθες, 9 Ιουλίου 2023, στη Σκιάθο, για την αντιμετώπιση κάθε μορφής εγκληματικότητας – παραβατικότητας, καθώς και την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών.
 
Στις επιχειρήσεις συμμετείχαν συνολικά -28- αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Σκιάθου, της Ο.Π.Κ.Ε. και του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου.
 
Ειδικότερα:
 

ελέγχθηκαν -264- άτομα και -64- οχήματα,
ελέγχθηκαν -8- καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος,
προσήχθησαν -17- άτομα,
συνελήφθησαν -14- άτομα, εκ των οποίων:

-5- για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών,
-1- για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών και της νομοθεσίας περί όπλων,
-5- για παραβάσεις σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος,
-2- για παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών, καθόσον στερούνταν των απαραίτητων εγγράφων για τη νόμιμη παραμονή τους στη χώρα &
-1- για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και συγκεκριμένα, για μέθη,

βεβαιώθηκαν -44- τροχονομικές παραβάσεις,
πραγματοποιήθηκε -1- ακινητοποίηση οχήματος &
κατασχέθηκαν -118,9- γραμμάρια κάνναβης, -7,4- γραμμάρια κοκαΐνης, -1- τρίφτης και -1- πιστόλι, με γεμιστήρα που περιείχε -7- φυσίγγια.

 
Πιο αναλυτικά ως προς τις συλλήψεις, μεταξύ άλλων:
 
(Α) ΠΕΡΙ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ
 

Συνελήφθησαν, την 04-07-2023 και 05-07-2023 στη Σκιάθο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου/Ο.Π.Κ.Ε. Βόλου σε συνεργασία με αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Σκιάθου, -3- άτομα, σε ισάριθμες διαφορετικές περιπτώσεις, διότι:
στην πρώτη περίπτωση, την 4-7-2023 το βράδυ, βρέθηκαν στην κατοχή αλλοδαπού άνδρα και κατασχέθηκαν -1- μεταλλικός τρίφτης κάνναβης και εντός αυτού μία χάρτινη συσκευασία με ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, βάρους -1,2- γραμμαρίων,
στη δεύτερη περίπτωση, την 5-7-2023 τις μεταμεσονύχτιες ώρες, ημεδαπός κατείχε μία χάρτινη συσκευασία με ποσότητα κατεργασμένης κάνναβης (μορφή σοκολάτας), βάρους -1- γραμμαρίου, η οποία κατασχέθηκε &
στην τρίτη περίπτωση, την 5-7-2023 το βράδυ, αλλοδαπός κατείχε μία νάιλον συσκευασία με ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, βάρους -1,8- γραμμαρίων, η οποία κατασχέθηκε.
Συνελήφθη, την 8-7-2023 το πρωί στη Σκιάθο, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου σε συνεργασία με αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Σκιάθου, ένας ημεδαπός, διότι σε νομότυπη έρευνα που διενεργήθηκε σε χώρο όπου διέμενε, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν -5- νάιλον συσκευασίες με ποσότητες κοκαΐνης, συνολικού βάρους -4,5- γραμμαρίων.

 

Συνελήφθη, την 8-7-2023 το μεσημέρι στη Σκιάθο, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου σε συνεργασία με αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Σκιάθου, ένας ημεδαπός, διότι σε νομότυπη έρευνα που διενεργήθηκε σε χώρο όπου διέμενε, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν -3- νάιλον συσκευασίες και -1- συσκευασία καπνού περιέχουσες ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού βάρους -113,7- γραμμαρίων, καθώς και -4- νάιλον συσκευασίες με ποσότητες κοκαΐνης, συνολικού βάρους -2,9- γραμμαρίων.

Επιπλέον, όπως προέκυψε, σε βάρος του εκκρεμούσε Βούλευμα του Συμβουλίου Πλημ/κών Τρικάλων, για σύσταση συμμορίας και διακίνηση-αγορά-κατοχή ναρκωτικών.
 
 
(Β) ΠΕΡΙ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙ ΟΠΛΩΝ
 

Συνελήφθη, την 8-7-2023 το απόγευμα στη Σκιάθο, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου σε συνεργασία με αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Σκιάθου, ένας ημεδαπός, για παραβάσεις των νομοθεσιών περί ναρκωτικών και περί όπλων.

Ειδικότερα, σε νομότυπη έρευνα που διενεργήθηκε σε χώρο όπου διέμενε, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μία νάιλον συσκευασία με ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, βάρους -1,2- γραμμαρίων και -1- πιστόλι, με γεμιστήρα που περιείχε -7- φυσίγγια.
 
 
(Γ) ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
 

Συνελήφθη, την 7-7-2023 τις μεταμεσονύχτιες προς πρώτες πρωινές ώρες στη Σκιάθο, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Σκιάθου, ένας ημεδαπός, διότι κατελήφθη να λειτουργεί, ως προσωρινά υπεύθυνος, κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος και να έχει θέσει σε λειτουργία στερεοφωνικό συγκρότημα, συνδεδεμένο με ενισχυτή και ηχεία, αναπαράγοντας μουσική για τους πελάτες του καταστήματος, υπερβαίνοντας το προβλεπόμενο ωράριο χρήσης μουσικής, όπως αυτό ορίζεται από την σχετικά άδεια.

 

Συνελήφθησαν, την 9-7-2023 τις μεταμεσονύχτιες προς πρώτες πρωινές ώρες στη Σκιάθο, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Σκιάθου, -4- άτομα, σε ισάριθμες διαφορετικές περιπτώσεις, διότι κατελήφθησαν να λειτουργούν, καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και να έχουν θέσει σε λειτουργία στερεοφωνικά συγκροτήματα, με αναπαραγόμενη μουσική, υπερβαίνοντας το προβλεπόμενο ωράριο χρήσης μουσικής, όπως αυτό ορίζεται από την σχετικά άδεια.

 
 
Επισημαίνεται ότι οι αστυνομικές αυτές δράσεις στοχεύουν στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών και θα συνεχιστούν.