Ειδήσεις από το αστυνομικό δελτίο

Αθήνα, 10 Ιουλίου 2023

Ειδικές επιχειρησιακές δράσεις για την πρόληψη της εγκληματικότητας σε όλη την επικράτεια
Πραγματοποιήθηκαν σε περιοχές που παρουσιάζουν αυξημένη παραβατικότητα
Ειδικές επιχειρησιακές δράσεις πραγματοποιήθηκαν το διάστημα από 03 έως 10 Ιουλίου 2023 σε ολόκληρη την επικράτεια, στο πλαίσιο υλοποίησης του Στρατηγικού Σχεδιασμού του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας για την αποτροπή και αντιμετώπιση της παραβατικότητας και της εγκληματικότητας.
Στο πλαίσιο αυτό δραστηριοποιήθηκαν κλιμάκια με τη συμμετοχή αστυνομικών διαφόρων Υπηρεσιών εμφανούς και αφανούς αστυνόμευσης, λαμβάνοντας υπόψη τα τοπικά επιχειρησιακά σχέδια και δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση σε περιοχές όπου παρατηρούνται αυξημένα περιστατικά παραβατικότητας.
Κατά τη διάρκεια των ανωτέρω δράσεων σε όλη την χώρα ελέγχθηκαν 156.605 άτομα και 115.924 οχήματα ενώ πραγματοποιήθηκαν:

-1.978-συλλήψεις για διάφορα αδικήματα,
-6.695-προσαγωγές,
-14–κατασχέσεις και –936– ακινητοποιήσεις οχημάτων,
-30.906-παραβάσεις Κ.Ο.Κ. και
-16- παραβάσεις αντικαπνιστικής νομοθεσίας

Ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε σε περιοχές της Δυτικής Αττικής, του ιστορικού κέντρου των Αθηνών, του Βραχατίου Κορινθίας, της Θεσσαλονίκης και της Θεσσαλίας, όπου το τριήμερο από 7 έως 9 Ιουλίου 2023 πραγματοποιήθηκαν τακτικές και έκτακτες επιχειρησιακές δράσεις.
Πιο αναλυτικά, στη Δυτική Αττική και συγκεκριμένα σε Αχαρνές, Ζεφύρι και Αγία Βαρβάρα:

πραγματοποιήθηκαν -1539- έλεγχοι ατόμων,
προσήχθησαν -659- άτομα,
συνελήφθησαν -20- άτομα, μεταξύ των οποίων οι -7- για ναρκωτικά, -2-για ληστεία, -2- για κλοπή και -2- για παραβάσεις του νέου οικοδομικού κανονισμού, ενώ
βεβαιώθηκαν -38- παραβάσεις Κ.Ο.Κ.

Παράλληλα, σε αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε στην περιοχή των Κάτω Πατησίων Αττικής, ελέγχθησαν -139- άτομα, πραγματοποιήθηκαν -9- προσαγωγές καθώς και -7- συλλήψεις για παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.
Επίσης, από την Υποδιεύθυνση Περιπολιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών πραγματοποιήθηκε αστυνομική επιχείρηση στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας κατά την οποία:

ελέχθησαν -1256- άτομα,
προσήχθησαν -219- άτομα και
συνελήφθησαν -20- άτομα μεταξύ των οποίων -7- για ναρκωτικά,-8- για παρεμπόριο, -2- για κλοπή, -1- φυγόποινος, -1- για καταδικαστικές αποφάσεις και -1- για παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.

Παρόμοιες δράσεις έλαβαν χώρα και στο Βραχάτι Κορινθίας, όπου πραγματοποιήθηκαν -130- έλεγχοι ατόμων, προσήχθησαν -11- άτομα και συνελήφθη -1- άτομο.
Στη Βόρεια Ελλάδα,

πραγματοποιήθηκαν τροχονομικές δράσεις σε όλη τη Θεσσαλία, με γνώμονα την πρόληψη και αποτροπή τροχαίων ατυχημάτων και την εξασφάλιση ομαλών κυκλοφοριακών συνθηκών για τα οχήματα και τους πεζούς. (σχετικό το από 09/07/2023 δελτίο τύπου)
από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κιλελέρ εξιχνιάστηκαν ακόμη -61- περιπτώσεις κλοπής που διαπράχθηκαν στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Κιλελέρ. (σχετικό το από 08/07/2023 δελτίο τύπου) και
από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Θεσσαλονίκης στις περιοχές Περαίας, Νέων Επιβατών και Αγίας Τριάδας, ελέγχθηκαν συνολικά -75- άτομα, -40- οχήματα, ενώ πραγματοποιήθηκαν -5- προσαγωγές και συνελήφθη -1- άτομο για παράβαση του νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών και κατασχέθηκε μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης. (σχετικό το από 09/07/2023 δελτίο τύπου)

Οι στοχευμένες αστυνομικές δράσεις, που έχουν ως στόχο την πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας και τη βελτίωση του επιπέδου ασφάλειας των πολιτών, θα συνεχιστούν.