Ειδήσεις από το αστυνομικό δελτίο

Θεσσαλονίκη, 28 Ιουλίου 2023

Εξιχνιάστηκαν, στο πλαίσιο συνεχιζόμενων αστυνομικών ερευνών, περιπτώσεις ληστείας, απατών και κλοπών
Στο πλαίσιο επισταμένων αστυνομικών ερευνών που διενεργούνται από τις Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, για την ταυτοποίηση ατόμων που εμπλέκονται σε διάφορα αδικήματα, από Υπηρεσίες της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, σχηματίσθηκαν δικογραφίες σε βάρος οκτώ (8) συνολικά ατόμων.
Συγκεκριμένα,

αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Νεάπολης – Συκεών σχημάτισαν δικογραφίες σε βάρος:
23χρονης ημεδαπής, η οποία από κοινού με συνεργό της, έπεισαν τηλεφωνικά 69χρονο ημεδαπό, παρουσιάζοντας του ψευδή γεγονότα ως αληθινά, να μεταφέρει τμηματικά σε τραπεζικό τους λογαριασμό το χρηματικό ποσό των (5.300) ευρώ.
48χρονης ημεδαπής, σε λογαριασμό της οποίας άγνωστος δράστης μετέφερε το χρηματικό ποσό των (18.000) ευρώ προερχόμενο από τον τραπεζικό λογαριασμό 42χρονης ημεδαπής, από την οποία ο άγνωστος δράστης απέσπασε τηλεφωνικά τους προσωπικούς της κωδικούς παρουσιάζοντας της ψευδή γεγονότα ως αληθινά.
53χρονου ημεδαπού, ο οποίος μέσα Μάιου του 2023 στην περιοχή των Συκεών, προσέγγισε στην είσοδο της πολυκατοικίας της 78χρονη ημεδαπή και παρουσιάζοντας της ψευδή γεγονότα ως αληθινά την έπεισε να του δώσει το χρηματικό ποσό των (400) ευρώ ενώ παράλληλα έψαξε το εσωτερικό του διαμερίσματός της χωρίς όμως να αφαιρέσει κάτι.
Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκηδόνας σχημάτισαν δικογραφία σε βάρος 42χρονου ημεδαπού, καθώς όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, μέσα Ιουνίου του 2023 στην περιοχή του Προχώματος, αφαίρεσε από το εσωτερικό Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, ιδιοκτησίας 38χρονης αλλοδαπής, μία τσάντα που περιείχε χρηματικό ποσό και προσωπικά έγγραφα της ιδιοκτήτριας.
Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Δέλτα σχημάτισαν δικογραφία σε βάρος (4) νεαρών αλλοδαπών, οι οποίοι πρώτες πρωινές ώρες χθες (27-07-2023) σε υπαίθριο χώρο στάθμευσης πρατηρίου υγρών καυσίμων σε περιοχή της Χαλάστρας αφαίρεσαν με τη χρήση σωματικής βίας από 40χρονο αλλοδαπό το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο του.

Οι σχετικές δικογραφίες θα υποβληθούν στις αρμόδιες δικαστικές αρχές.