Αστυνομικά

Πάτρα, 24 Σεπτεμβρίου 2023

Συνελήφθησαν τρία άτομα στην Πάτρα για διακίνηση ναρκωτικών
Κατασχέθηκε περισσότερο από ένα κιλό κοκαΐνης  558 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, 36 γραμμάρια ηρωίνης και ζυγαρίες ακριβείας
Συνελήφθησαν, χθες στην Πάτρα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, τρεις ημεδαποί άνδρες, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία, για διακίνηση ναρκωτικών και συμμορία.
Από την έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πατρών, προέκυψε ότι οι συλληφθέντες είναι μέλη συμμορίας, με συγκεκριμένη δομή, ιεραρχία, διακριτούς ρόλους και μεθοδολογία και διακινούσαν στην Πάτρα ποσοτήτες κοκαΐνης, κάνναβης και ηρωίνης.
Οι κατηγορούμενοι διατηρούσαν σε απόσταση κοντινή απόσταση από οικία τους, περιφραγμένο χωράφι, με είσοδο ασφαλισμένη με λουκέτο, εντός του οποίου υπήρχε κοτέτσι, που χρησιμοποιούσαν ως χώρο αποθήκευσης των ναρκωτικών ουσιών (καβάντζα). Από τον χώρο αυτό ελάμβαναν καθημερινά τις απαιτούμενες ποσότητες που χρειάζονταν για τη διακίνηση των ναρκωτικών.
Οι αστυνομικοί εντόπισαν δύο από τους κατηγορούμενους να εξέρχονται από το χωράφι – καβάντζα και σε έλεγχο που τους ενήργησαν βρήκαν στην κατοχή τους και κατάσχεσαν τα εξής :

(1.040) γραμμάρια κοκαΐνης,
36 γραμάρια ηρωίνης και 12,7 γραμμάρια κοκαϊνης σε νάιλον συσκευασίες, που απέρριψε στο έδαφος ο ένας κατηγορούμενος

Επιπλέον, οι αστυνομικοί εντόπισαν και κατάσχεσαν 538 γραμμάρια κάνναβης που ήταν θαμμένα στο έδαφος στο χώρο απόκρυψης αποθήκευσης των ναρκωτικών.
Την ίδια χρονική στιγμή συνελήφθη και ο αρχηγός της συμμορίας στην είσοδο της οικίας και σε σωματική έρευνα, που του διενεργήθηκε βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν 1.450 ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο.
Σε έρευνες που ακολούθησαν στις οικίες των συλληφθέντων οι αστυνομικοί βρήκαν και κατάσχεσαν τα εξής :

(20,9) γραμμάρια κάνναβης
Δύο ζυγαριές ακριβείας
Δύο μοτοσικλέτες
260 ευρώ,

Το παράνομο περιουσιακό όφελος που θα αποκόμιζαν οι συλληφθέντες από τη διακίνηση των ναρκωτικών ουσιών ανέρχεται μέχρι και το ποσό των 143.990 ευρώ.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών.