ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Συνελήφθησαν -30- αλλοδαποί στο πλαίσιο πολυήμερης επιχειρησιακής δράσης της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών στο Κέντρο της Αθήνας – “CRIMINAL DEPORTATION”
Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε πολυήμερη επιχειρησιακή δράση (CRIMINAL DEPORTATION), στο πλαίσιο του εντοπισμού, σύλληψης και διοικητικής απέλασης ατόμων ενταγμένων σε  εγκληματικές ομάδες (συμμορίες διάπραξης εγκλημάτων κατά ιδιοκτησίας, διακίνηση ναρκωτικών κλπ).
Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε κατά το χρονικό διάστημα από 5-6-2023 έως 29-6-2023 στο ευρύτερο κέντρο των Αθηνών και αναπτύχθηκε στις περιοχές του Άγιου Παντελεήμονα, Καλλιθέας, Ακρόπολης, Κυψέλης, Ομόνοιας, Πατησίων.
Αποτέλεσμα της δράσης ήταν η σύλληψη -30- αλλοδαπών που στερούνταν των απαραίτητων εγγράφων για τη νόμιμη παραμονή τους στη Χώρα και σε βάρος τους εφαρμόστηκε το μέτρο της διοικητικής απέλασης.
Οι ανωτέρω εντοπίστηκαν έπειτα από ανάλυση της εγκληματικότητας σε επιμέρους περιοχές του κέντρου των Αθηνών, όπου είχε παρατηρηθεί τέλεση επαναλαμβανόμενων αξιόποινων πράξεων από σεσημασμένα άτομα που ανήκουν σε πυρήνες εγκληματογόνων ομάδων.