Αστυνομικά

Εξιχνιάσθηκε ανθρωποκτονία 30χρονου αλλοδαπού
Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 6 ατόμων, από τα οποία 5 συνελήφθησαν με εντάλματα σύλληψης
Από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής εξιχνιάστηκε ανθρωποκτονία σε βάρος 30χρονου αλλοδαπού, η οποία έλαβε χώρα το Σάββατο 24 Μαίου 2023 σε περιοχή του κέντρου της Αθήνας.
Για την υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος έξι (6) ατόμων, για τα οποία προέκυψε ότι, φέροντας μαχαίρια και ρόπαλα, είχαν επιτεθεί στο θύμα, κατόπιν προγενέστερου διαπληκτισμού με έναν εξ αυτών. Ο 30χρονος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου στη συνέχεια κατέληξε εξαιτίας των τραυμάτων του.
Για τη διερεύνηση της υπόθεσης αξιοποιήθηκαν στοιχεία και δεδομένα που συλλέχθηκαν από τον χώρο του εγκλήματος και σε συνδυασμό με μαρτυρικές καταθέσεις, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία και των έξι (6) ατόμων- εμπλεκόμενων στην ανθρωποκτονία, από τους οποίους οι πέντε (5) εντοπίστηκαν απογευματινές ώρες της 28ης Ιουνίου 2023.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους υποβλήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, ο οποίος παρέπεμψε την υπόθεση σε Ανακριτή ενώ σε βάρος τους εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης, δυνάμει των οποίων συνελήφθησαν.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Εκτελέσεως Ποινών.