5 συμβουλές για να δημιουργήσετε μια επιτυχημένη επιχείρηση

Το να ξεκινήσετε τη δική σας επιχείρηση είναι πάντα μια δύσκολη διαδικασία . Θέλετε να το κάνετε για να εργαστείτε αλλά αυτό είναι πιο εύκολο να το πεις παρά να το κάνεις. Πρέπει να χτίσετε μια διαδικτυακή φήμη και να προστατεύσετε τον εαυτό σας από τη δυσφήμιση. Επιπλέον, πρέπει να αυξάνετε συνεχώς την αξία των πωλήσεών σας για να διασφαλίσετε ότι μπορείτε να χρηματοδοτήσετε επεκτάσεις και να ανεβάσετε την εταιρεία σας στο επόμενο επίπεδο.

Όλα φαίνονται συντριπτικά μερικές φορές, αλλά εδώ είναι μερικές κορυφαίες συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε μια επιτυχημένη επιχείρηση:

  1. Ξεκινήστε με ένα σταθερό σχέδιο
    Κάθε καλή παρέα ξεκινά με ένα καλό σχέδιο. Το να γράψετε ένα επιχειρηματικό σχέδιο για πρώτη φορά μπορεί να είναι αποθαρρυντικό, αλλά στην πραγματικότητα είναι απλώς να γράψετε τι είχατε στο μυαλό σας για να ξεκινήσετε. Θα πρέπει να περιλαμβάνει τόσο τις βραχυπρόθεσμες όσο και τις μακροπρόθεσμες φιλοδοξίες σας.

Το βραχυπρόθεσμο μέρος του επιχειρηματικού σας σχεδίου θα πρέπει να περιλαμβάνει λεπτομέρειες σχετικά με το τι πρόκειται να κάνετε και πώς θα το κάνετε. Το μακροπρόθεσμο σχέδιο για την γρήγορη ανάπτυξη της startup σας μπορεί να είναι πιο ευέλικτο, αλλά θα πρέπει να επιδιώξετε να είναι όσο το δυνατόν ακριβέστερο.

Λάβετε υπόψη ότι δεν υπάρχει λόγος να μην μπορείτε να αλλάξετε το σχέδιο αργότερα. Στην πραγματικότητα, οι πιθανότητες είναι ότι θα αλλάξετε τα σχέδιά σας στο μέλλον. Αυτό ακριβώς είναι το pivoting και αυτό είναι που μπορεί να κάνει μια επιτυχημένη startup.

  1. Ξεκινήστε τη δικτύωση το συντομότερο δυνατό
    Η επαγγελματική δικτύωση είναι ο δρόμος προς τα εμπρός. Η επιχείρηση αφορά τις συνδέσεις που έχετε, επειδή το δίκτυό σας θα ωθήσει την εταιρεία σας στο επόμενο επίπεδο. Το μάρκετινγκ από στόμα σε στόμα δεν ήταν ποτέ πιο δυνατό. Αυτήν τη στιγμή, το 88% των ανθρώπων εμπιστεύονται τις κριτικές από διαδικτυακούς καταναλωτές, όπως ακριβώς εμπιστεύονται τις προτάσεις από την οικογένεια και τους φίλους. Πρέπει να ξεκινήσετε τη δικτύωση για όλους τους σωστούς λόγους.

Θα πρέπει επίσης να ξεκινήσετε τη δικτύωση γιατί αυτό μπορεί να σας μετατρέψει σε πολλά μεγάλα ταλέντα στο μέλλον. Οι μεγάλες εταιρείες τείνουν να έχουν τα καλύτερα ταλέντα γιατί αυτό το ταλέντο δεν φτάνει ποτέ στην ανοιχτή αγορά. Είναι εκεί για να κυνηγήσουν αυτό το ταλέντο και να το διεκδικήσουν πριν προλάβει κάποιος άλλος.

Πώς λοιπόν ξεκινάτε τη δικτύωση;

Ξεκινήστε με την εγγραφή σας σε έναν λογαριασμό LinkedIn και τη συμμετοχή σε ομάδες εκεί. Θα πρέπει επίσης να προσπαθήσετε να παρευρεθείτε αυτοπροσώπως σε ειδικές εκδηλώσεις δικτύωσης στην περιοχή σας.

  1. Περιβάλλετε τον εαυτό σας με τους κατάλληλους ανθρώπους
    Το να διευθύνεις μια επιχείρηση είναι δύσκολο και πρέπει να βεβαιωθείς ότι έχεις όλους τους κατάλληλους ανθρώπους γύρω σου. Οι μέντορες και οι στρατηγικοί εταίροι θα γίνουν κρίσιμοι κατά τη διάρκεια αυτής της αρχικής φάσης ανάπτυξης. Η σωστή ομάδα μπορεί να σας βοηθήσει να πετύχετε πολύ περισσότερα από όσα μπορείτε να κάνετε μόνοι σας.

Αν θέλετε να μεταμορφώσετε την επιχείρησή σας, χρειάζεστε τη σωστή ομάδα. Μέρος αυτού σχετίζεται με τη δικτύωση, αλλά έχει να κάνει και με την πρόσληψη των κατάλληλων ανθρώπων στην πρώτη θέση.

Δημιουργήστε ένα περιβάλλον στο οποίο συμμετέχουν όλοι, ώστε να μπορείτε να διαμορφώσετε μια θετική εταιρική κουλτούρα. Μαζί, μπορείτε να πετύχετε πολλά.

  1. Μείνετε μπροστά από όλους τους άλλους
    Για να είστε επιτυχημένοι, πρέπει να είστε σε θέση να περιστρέφεστε και να συμβαδίζετε με τις τελευταίες τάσεις. Υπάρχουν τόσες πολλές εταιρείες που εξαφανίζονται μόνο και μόνο επειδή δεν μπορούσαν να συμβαδίσουν με το τι συνέβαινε στον τομέα τους. Βεβαιωθείτε ότι μελετάτε τους ανταγωνιστές σας και τις κύριες τάσεις στον κλάδο σας.

Δεν χρειάζεται να αντιδράτε σε κάθε αλλαγή, αλλά όταν συναντάτε τη σωστή αλλαγή πρέπει να την αγκαλιάσετε για να πετύχετε.

  1. Διατηρήστε μια ισορροπία μεταξύ εργασίας και ζωής
    Η ισορροπία μεταξύ ζωής και εργασίας πρέπει να είναι περίπου ίση. Είναι δύσκολο ως ιδιοκτήτης startup να αποδεσμευτείτε από την επιχείρησή σας. Εξάλλου, αυτό είναι το μωρό σας και είναι δύσκολο να το αφήσετε μόνο του για ένα δευτερόλεπτο. Ωστόσο, μπορείς και πρέπει.

Η διατήρηση των χόμπι και του χρόνου διακοπής λειτουργίας θα σας αφήσει να νιώθετε ανανεωμένοι για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και θα σας βοηθήσουν να αποφύγετε την εξάντληση. Η επιχείρησή σας μπορεί να λειτουργήσει χωρίς εσάς για λίγο, είτε μέσω αυτόματου πιλότου είτε μέσω ανάθεσης εργασίας.

Πώς να αποφύγετε την αποτυχία της επιχείρηση
Οι ιδρυτές που θέλουν να πετύχουν πρέπει να μπορούν να αλλάζουν με την εποχή, να διατηρούν μια υγιή ισορροπία και να περιβάλλουν τους σωστούς ανθρώπους. Ακόμη και με αυτές τις πέντε στρατηγικές, δεν υπάρχουν ποτέ εγγυήσεις επιτυχίας. Η αποτυχία startup είναι εξαιρετικά συχνή, με το 90% των startups να αποτυγχάνουν μέσα σε πέντε χρόνια, αλλά υιοθετώντας αυτές τις στρατηγικές, αυξάνετε τις πιθανότητές σας για επιτυχία.

Ποιο πιστεύετε ότι είναι το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να λάβετε υπόψη κατά την έναρξη μιας startup;