Αστυνομικά

 
Αθήνα, 17 Οκτωβρίου 2023

Σύλληψη 36χρονου δυνάμει εντάλματος για αρπαγή και απόπειρα εκβίασης
Στην οικία του κατασχέθηκε πλήθος φυσιγγίων
Από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Βορειοανατολικής Αττικής σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφαλείας Κολωνού εντοπίστηκε και συνελήφθη δυνάμει εντάλματος σύλληψης την 14-10-2023, 36χρονος αλλοδαπός κατηγορούμενος για αρπαγή κατά συναυτουργία και απόπειρα εκβίασης.
Ως προς το χρονικό της υπόθεσης, ο κατηγορούμενος μαζί με έτερους συνεργούς, φορώντας κουκούλες, βραδινές ώρες της 13-3-2023 εισήλθαν σε οικία στην περιοχή του Γέρακα όπου προσποιούμενοι τους αστυνομικούς επιβίβασαν διά της βίας 23χρονο στο όχημά τους και τον μετέφεραν σε άγνωστη τοποθεσία.
Κατά την διάρκεια της παράνομης κατακράτησής του, επικοινώνησαν τηλεφωνικά με συγγενικό πρόσωπο του 23χρονου ζητώντας χρηματικό ποσό για την απελευθέρωση του.
Βραδινές ώρες της 14-3-2023 το θύμα απελευθερώθηκε στην περιοχή των Κάτω Πατησίων και στη συνέχεια οδηγήθηκε στην έδρα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Βορειοανατολικής Αττικής η οποία χειριζόταν την υπόθεση.
Στο πλαίσιο διεξοδικής έρευνας της ανωτέρω υπηρεσίας και κατόπιν ειδικών ανακριτικών πράξεων, ταυτοποιήθηκε η συμμετοχή του 36χρονου στην ανωτέρω υπόθεση.
Μετά από έρευνα στην οικία του, συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν -40- φυσίγγια πυροβόλου όπλου και -9- φυσίγγια κυνηγετικής καραμπίνας και ως εκ τούτου σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του και για παράβαση του νόμου περί όπλων.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.