αστυνομικά νεα και ειδήσεις Αστυνομικό ρεπορτάζ

Θεσσαλονίκη, 18 Οκτωβρίου 2023

Εξιχνιάσθηκαν κλοπές εξοπλισμού από εγκαταστάσεις εταιρείας στην περιοχή της Κατερίνης
 Ταυτοποιήθηκε ως δράστης 37χρονος ημεδαπός – μέλος συμμορίας, ο οποίος μαζί με συνεργό του, προκάλεσαν φθορές που ξεπερνούν τις 530.000 ευρώ
Αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης εξιχνίασαν διαδοχικές περιπτώσεις κλοπής εξοπλισμού, από εγκαταστάσεις εταιρείας στην περιοχή της Κατερίνης.
Ταυτοποιήθηκε ως δράστης 37χρονος ημεδαπός – μέλος συμμορίας, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση – συμμορία, διακεκριμένες κλοπές και φθορά ξένης ιδιοκτησίας.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, κατά τους μήνες Ιούνιο και Ιούλιο του 2022, ο προαναφερόμενος, από κοινού με συνεργό του, διέρρηξαν, τέσσερις φορές, εγκαταστάσεις εταιρείας στην περιοχή της Κατερίνης, η οποία βρίσκεται εκτός λειτουργίας και προχώρησαν σε κλοπές καλωδίων, μεταλλικών αντικειμένων και ηλεκτρονικών συσκευών, η συνολική αξία των οποίων ανέρχεται στα 28.350 ευρώ, ενώ κατά τη δράση τους προκάλεσαν ζημιές που υπερβαίνουν τις 530.000 ευρώ, σύμφωνα με δηλώσεις νόμιμου εκπροσώπου της επιχείρησης.
Σε έρευνα της οικίας του 37χρονου σε οικισμό των Διαβατών βρέθηκε και κατασχέθηκε Ι.Χ. Φορτηγό που χρησιμοποιούσε για την προσέγγιση του στόχου του και την απομάκρυνσή του από αυτόν, καθώς και τρεις κουλούρες καλωδίων ρεύματος που αποδόθηκαν στον νόμιμο κάτοχο.
Σημειώνεται ότι ο δράστης βρίσκεται προσωρινά κρατούμενος σε Κατάστημα Κράτησης της χώρας, καθώς έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις Αρχές για συναφή αδικήματα και συγκεκριμένα για διαρρήξεις οικιών και εταιρειών σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας.
Η σχηματισθείσα δικογραφία υποβλήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.