Ψάρεμα με Slow Jigging

Ψάρεμα με Slow Jigging – slow jigging είναι μία τεχνική που έχει έρθει τα τελευταία χρόνια από την Ιαπωνία.

Οι Ιάπωνες, ξεκίνησαν να την δουλεύουν σε αφρόψαρα κυρίως, με μεγάλες επιτυχίες. Σιγά σιγά ήρθε και προς την χώρα μας και άρχισε να γίνεται όλο και ποιο δημοφιλή!

Τι είναι το Slow Jigging;

Η ονομασία ειναι επειδή ο πλάνος μας κινείται αργά, και παραμένει στο μεγαλύτερο χρονικό διάστημα στο θαλάσσιο εκείνο εύρος, βάθος, που είναι τα ψάρια, άρα έχουμε αυξημένες πιθανότητες επιτυχίας.

Έχει απαιτήσεις σε εξοπλισμό αλλά και στον χειρισμό του εξοπλισμό αυτού.

Επιστροφή στην βάση με slow jigging!

Ένα ψάρεμα στo οποίο είχα σκοπό και πάλι να δουλέψω το tai rubber. Λόγω των πολύ καλών συνθηκών όμως μπήκα στο δίλημμα να πιάσω το καλάμι του slow και εφόσον ήμουν τυχερός να χτυπήσει με το πρώτο κατέβασμα άμεσα ψάρι, ήταν επόμενο να τελειώσω το ψάρεμά μου με την συγκεκριμένη τεχνική που έχω πολύ μεγάλη αδυναμία. Θα δείτε τρία ψάρια(τσαούσια) λοιπόν σε αυτό το βίντεο τα οποία και πήρα με τρεις διαφορετικούς πλάνους. Τα δύο από αυτά ήταν πιασμένα εξωτερικά οπού φανερώνει ότι ο βασικός λόγος όπου επιτέθηκαν στον πλάνο μου δεν ήταν τόσο για να φάνε αλλά λογικά για να επιβληθούν στον μικρό εισβολέα που βρέθηκε απρόσκλητος στην περιοχή τους. Εύχομαι να απολαύσετε και να ευχαριστηθείτε το βίντεο!!

exelixSea
Είδη Αλιείας & Εξοπλισμός Ψαρέματος (Πειραιάς)
Είδη Αλιείας & Εξοπλισμός Ψαρέματος (Πειραιάς)