10 ενδιαφέροντα για της μικρές τίγρης

Κοιτάζοντας τα μικρά τιγράκια που τριγυρίζουν είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς ότι είναι οι μεγαλύτερες γάτες στον κόσμο μας λέει ο Τάσος Γρίφσιας . Οι αξιολάτρευτες γελοιότητες που κάνουν είναι όλα μέρος της ανάπτυξής τους σε αποτελεσματικό αρπακτικό.

Οι τίγρεις είναι βασικά είδη και η συνεχιζόμενη επιβίωσή τους είναι απαραίτητη για τη διατήρηση της ισορροπίας του οικοσυστήματος στους γηγενείς ενδιαιτητές τους. Δυστυχώς, απειλούνται λόγω των λαθροθήρων και της εισβολής ανθρώπων στα εδάφη τους.

Όσο περισσότερα γνωρίζουμε για αυτά τα μοναχικά ζώα, τόσο καλύτερα μπορούμε να βρούμε τρόπους να τα προστατεύσουμε. Τι συμβαίνει με αυτές τις γάτες καθώς μετατρέπονται από χαριτωμένο μωρό σε πανίσχυρο κυνηγό; Συνεχίστε να διαβάζετε για να μάθετε μερικά ενδιαφέροντα γεγονότα για τα μωρά τίγρεις ή τα μικρά τίγρη.

10 ενδιαφέροντα για τις μικρές τίγρης

  1. Οι τίγρεις μπορούν να έχουν γέννες έως και 7 μωρά
    Οι τίγρεις μπορούν να έχουν γέννες έως και 7 μωρά. Δυστυχώς, δεν θα επιβιώσουν όλοι. Συνήθως μόνο 2 μωρά από μια γέννα θα επιβιώσουν μέχρι την ενηλικίωση. Αυτό μπορεί να οφείλεται σε ασθένεια, έλλειψη τροφής, άλλα αρπακτικά ή ενήλικα αρσενικά.

  1. ΟΙ ΤΙΓΡΕΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΥΝΗΓΟΥΝ ΜΟΝΑ ΤΟΥΣ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΕΝΑ ΕΤΟΥΣ
    Τα τιγράκια αρχίζουν να τρώνε κρέας σε ηλικία από 6 έως 8 εβδομάδων, ανάλογα με το είδος. Δεν θα είναι ικανοί κυνηγοί μέχρι να φτάσουν περίπου ενάμιση έτους και θα βασίζονται στις δολοφονίες της μητέρας τους.

  1. ΟΙ ΤΙΓΡΕΣ ΠΕΡΝΟΥΝ ΜΙΑ ΑΔΑΡΧΗ ΦΑΣΗ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΝΗΛΙΚΙΑ
    Τα τιγράκια περνούν από μια παροδική φάση πριν γίνουν αληθινά ενήλικα. Τους διώχνουν οι μητέρες τους όταν έχει νέα γέννα όταν είναι περίπου 2μιση ετών.

Μόνο περίπου 7 τίγρεις θα επιβιώσουν σε αυτό το στάδιο. Δεν είναι εξοικειωμένοι με το πώς να αποφεύγουν τους ανθρώπους και δεν έχουν συνηθίσει να ζουν μόνοι τους.

Οι κίνδυνοι για αυτά σε αυτό το σημείο της ζωής τους είναι υψηλότεροι από οποιοδήποτε άλλο σημείο εκτός από αμέσως μετά τη γέννηση. Θα χρειαστεί άλλος ένας χρόνος για τα θηλυκά και δύο χρόνια για τα αρσενικά για να φτάσουν στην πλήρη ωριμότητα.

  1. ΟΙ ΤΙΓΡΕΣ ΓΕΝΝΙΟΝΤΑΙ ΤΥΦΛΑ
    Τα τιγράκια γεννιούνται με μια μεμβράνη που καλύπτει τα μάτια τους. Αυτή η μεμβράνη θα καλύψει τα μάτια τους για περίπου 5 ημέρες μέχρι να ανοίξει τελικά.

Όταν τα τιγράκια ανοίγουν τα μάτια τους περίπου στην ηλικία των 10 ημερών, η όρασή τους θα εξακολουθεί να είναι θολή. Η όρασή τους θα αρχίσει σιγά σιγά να βελτιώνεται σε διάστημα εβδομάδων.

  1. ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΑΝΤΑ ΕΝΑ ΚΥΡΙΑΡΧΟ ΜΙΚΡΟ
    Κάθε γέννα έχει ένα μικρό που είναι κυρίαρχο και οδηγεί τα άλλα στο παιχνίδι και ευνοείται από τη μητέρα. Αυτό το μικρό δεν είναι πάντα το μεγαλύτερο αρσενικό. Υπάρχουν επίσης κυρίαρχα θηλυκά μικρά.

  1. ΤΑ ΘΗΛΥΚΙΑ ΕΧΟΥΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ ΑΠΟ ΤΑ ΑΡΣΕΝΙΚΑ
    Τα αρσενικά μικρά είναι πιο περιπετειώδη και είναι πιθανό να περιπλανηθούν περισσότερο από τα θηλυκά. Αυτό μπορεί να εξηγήσει εν μέρει γιατί τα θηλυκά μικρά έχουν περισσότερες πιθανότητες να επιβιώσουν μέχρι την ενηλικίωση. Πολλά τιγράκια σκοτώνονται όταν αρχίζουν για πρώτη φορά το κυνήγι, επειδή τραυματίζονται ενώ προσπαθούν να αφαιρέσουν το θήραμα.
  2. ΤΑ ΘΗΛΥΚΙΑ ΜΕΝΟΥΝ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΜΑΜΑ ΑΦΟΥ ΜΕΓΑΛΩΣΟΥΝ
    Αν και μπορεί να μην αλληλεπιδράσουν ποτέ, αφού φύγουν για να δημιουργήσουν τα δικά τους εδάφη, οι θηλυκές τίγρεις θα βρουν συχνά μια που είναι κοντά ή διασταυρώνεται με τις μητέρες τους. Τα αρσενικά μικρά θα περιπλανηθούν πιο μακριά αναζητώντας εδάφη, συχνά τους επιτρέπεται να μείνουν ως φιλοξενούμενοι στην άκρη μιας άλλης αρσενικής περιοχής.

  1. ΤΑ ΜΙΚΙΑ ΜΑΘΟΥΝ ΝΑ ΚΥΝΗΓΟΥΝ ΜΕ ΜΙΜΗΣΗ
    Όταν μάθουν για πρώτη φορά να κυνηγούν, θα παρακολουθήσουν τη μητέρα τους να καταδιώκει και να καταρρίπτει το θήραμα. Μεγάλο μέρος του παιχνιδιού τους μιμείται συμπεριφορές καταδίωξης και κυνηγιού.

Καθώς μεγαλώνουν, θα πάρει το θήραμα στο έδαφος και θα επιτρέψει στα μικρά να μπουν για να σκοτώσουν. Μετά από αυτό, τα μικρά θα αρχίσουν να εξασκούν τις κυνηγετικές τους ικανότητες μόνα τους.

  1. ΟΙ ΤΙΓΡΕΣ ΓΕΝΝΙΟΝΤΑΙ ΜΕ ΜΠΛΑΝΙΑ ΜΑΤΙΑ
    Όπως οι άνθρωποι με καστανά μάτια, έτσι και τα τιγράκια γεννιούνται με γαλάζια μάτια. Καθώς αναπτύσσονται τα μάτια τους θα αλλάξουν σιγά σιγά στο χαρακτηριστικό χρυσό χρώμα τους.

Οι μόνες τίγρεις που διατηρούν τα μπλε μάτια τους είναι οι λευκές τίγρεις. Οι λευκές τίγρεις δεν είναι αλμπίνο ή ξεχωριστό είδος, αλλά είναι λευκές λόγω γενετικής μετάλλαξης που προκαλεί επίσης μπλε μάτια.

  1. ΟΙ ΛΕΥΚΕΣ ΤΙΓΡΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΣΠΑΝΙΑ ΣΤΗΝ ΑΓΡΙΑ
    Τα μικρά της λευκής τίγρης αντιπροσωπεύουν 1 στα 10.000 μικρά που γεννιούνται στη φύση. Λόγω του μοναδικού τους χρώματος, που τα κάνει πιο ορατά, οι πιθανότητές τους να επιβιώσουν στην ενηλικίωση είναι χαμηλότερες από το τυπικό 50% των μωρών του τυπικού χρωματισμού.

Η τελευταία γνωστή άγρια λευκή τίγρη σκοτώθηκε από έναν κυνηγό τροπαίων το 1958. Τα νεογνά λευκής τίγρης που γεννήθηκαν σε αιχμαλωσία είναι τυπικά ομοιογενή και έχουν μια ποικιλία συγγενών παθήσεων.