Labrador Σκυλιά : 8 πράγματα που δεν γνωρίζετε

Το Labrador Retriever είναι μια από τις πιο δημοφιλείς ράτσες σκύλων και είναι εύκολο να καταλάβει κανείς γιατί. Αυτά τα χαλαρά, στοργικά, ενεργητικά σκυλιά είναι φιλικά προς την οικογένεια και εξίσου στο σπίτι στον καναπέ ή στο χωράφι. Το όνομά τους είναι παραπλανητικό, καθώς δεν κατάγονται από το Λαμπραντόρ αλλά από τη Νέα Γη, όπου δούλευαν ως ριτρίβερ και σύντροφοι ψαράδων, μέχρι που οι Άγγλοι ευγενείς έφεραν τη φυλή στο Ηνωμένο Βασίλειο τον 19 αιώνα και ξεκίνησαν να την τελειοποιήσουν και να την τυποποιήσουν.

Εδώ είναι όλα τα άλλα που πρέπει να γνωρίζετε για τα Labrador Retriever.

  1. Τα εργαστήρια αγαπούν το νερό
    Στην πραγματικότητα, αυτά τα σκυλιά φτιάχτηκαν για το νερό! Η παχιά ουρά τους (μερικές φορές αποκαλείται «ουρά βίδρας») χρησιμοποιείται ως ισχυρό πηδάλιο, τα πόδια τους με πλέγμα τους βοηθούν να κολυμπούν γρήγορα και τα χοντρά, αδιάβροχα παλτά τους τα κρατούν χαρούμενα ακόμα και σε κρύο νερό, όπως τα παγωμένα νερά της Νέας Γης όπου ήταν για πρώτη φορά. εκτρέφονται. Όλα αυτά τα χαρακτηριστικά καθιστούν τα Labs σπουδαίους ανταγωνιστές στις δοκιμές Diving Dogs.
  1. Είναι κυνηγετικοί σκύλοι που εκτρέφονται με σκοπό
    Τα εργαστήρια ξεκίνησαν ως παπιά ριτρίβερ και αφού τα έφεραν πίσω στην Αγγλία το 1800, οι Βρετανοί τα εκτράφηκαν ως σύντροφοι κυνηγιού θηραμάτων. Σήμερα, είναι εξαιρετικά ριτρίβερ που μπορούν να εργαστούν σε διάφορα περιβάλλοντα, όπως το κυνήγι υδρόβιων πτηνών και το κυνήγι θηραμάτων, συχνά για πολλές ώρες κάθε φορά. Θα βρείτε Εργαστήρια που διαπρέπουν στις δοκιμές πεδίου Retriever και στις δοκιμές κυνηγιού Retriever.
  2. Είναι πολύ ευέλικτοι εργάτες
    Χάρη στην ευφυΐα τους, την προθυμία τους να ευχαριστήσουν και την προθυμία τους να δουλέψουν σκληρά, τα Λαμπραντόρ είναι ανεκτίμητοι εργάτες σε διάφορους τομείς. Είναι από τις πιο δημοφιλείς επιλογές για εργασία με σκύλους υπηρεσίας, καθώς και για έρευνα και διάσωση, ανίχνευση βομβών και ναρκωτικών και εργασία με σκύλους θεραπείας.
  3. Να είστε προετοιμασμένοι για ατελείωτη ενέργεια
    Αν και είναι περίφημα χαλαροί, τα Labs φτιάχτηκαν για να τρέχουν, να κολυμπούν και να εργάζονται. Τα εργαστήρια που δεν λαμβάνουν αρκετή άσκηση, συμπεριλαμβανομένου τουλάχιστον ενός μεγάλου, γρήγορου περπατήματος την ημέρα, μπορεί να καταλήξουν να επιδεικνύουν καταστροφικές συμπεριφορές, όπως να μασούν αντικείμενα γύρω από το σπίτι ή να δραπετεύουν από την αυλή.
  4. Συνιστώνται ανεπιφύλακτα τα μαθήματα εκπαίδευσης για κουτάβια και υπακοής
    Αυτά τα τολμηρά σκυλιά είναι δυνατά και γεμάτα ενέργεια, επομένως η σωστή εκπαίδευση και κοινωνικοποίηση είναι απαραίτητα. Ευτυχώς, με την πρόθυμη, έξυπνη συμπεριφορά τους, αυτά τα σκυλιά μπορούν να κάνουν τα μαθήματα εκπαίδευσης χαρά για τους ίδιους και τους ιδιοκτήτες τους.
  5. Έρχονται σε τρία χρώματα διαμόρφωσης
    Τα τρία χρώματα είναι κίτρινο, μαύρο και σοκολατί. Και τα τρία χρώματα των Labrador Retriever εμφανίζονται στο ίδιο δαχτυλίδι κατά τη διάρκεια των επιδείξεων σκύλων.
  1. Είναι απίστευτα ευέλικτα αθλητικά σκυλιά
    Με τη χαρακτηριστική τους ευφυΐα, την υπακοή και την προθυμία να ευχαριστήσουν, τα Λαμπραντόρ διαπρέπουν σε μια ποικιλία αθλημάτων σκύλων. Εκτός από τις καταδύσεις στην αποβάθρα και τις δοκιμές κυνηγιού, τείνουν να αποδίδουν πολύ καλά σε αθλήματα όπως το Agility, το AKC Rally και το Obedience.
  2. Το χρώμα δεν είναι ένδειξη χαρακτήρα
    Μερικοί ισχυρίζονται ότι τα κίτρινα εργαστήρια είναι τα πιο τεμπέληδες της φυλής, ενώ τα μαύρα Labs είναι οι καλύτεροι κυνηγοί, αλλά κανένας από αυτούς τους ισχυρισμούς δεν υποστηρίζεται από την επιστήμη. Όπως και οι άνθρωποι, κάθε σκύλος είναι διαφορετικός και ορισμένοι εκτροφείς αναπτύσσουν το απόθεμά τους για τις δεξιότητές του στον αγρό, ενώ άλλοι ενδιαφέρονται περισσότερο για τη συμμόρφωση με το πρότυπο της φυλής. Ωστόσο, καμία από αυτές τις διαφορές δεν εξαρτάται άμεσα από το χρώμα του σκύλου.