Κατηγορία Αστυνομικό δελτίο

 
Αθήνα, 27 Οκτωβρίου 2023

Εξιχνιάστηκε υπόθεση ληστείας και πρόκλησης σωματικών βλαβών σε βάρος δύο ανηλίκων έπειτα από συνάντηση για αγοραπωλησία κινητού τηλεφώνου
Συνελήφθη 18χρονος ως ένας εκ των δραστών, ο οποίος κατελήφθη να μεταπωλεί το αφαιρεθέν κινητό  
Εξιχνιάστηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Κηφισιάς υπόθεση ληστείας και πρόκλησης σωματικών βλαβών σε βάρος δύο ανηλίκων που έλαβε χώρα μεσημβρινές ώρες της 2-10-2023 στον περιβάλλοντα χώρο του σταθμού ΗΣΑΠ «Κηφισιά».
Εντοπίστηκε και συνελήφθη από αστυνομικούς της ανωτέρω υπηρεσίας, μεσημβρινές ώρες χθες (26-10-2023) στην Κηφισιά, 18χρονος ημεδαπός κατηγορούμενος για σωματικές βλάβες και ληστεία κατά συναυτουργία, αποδοχή και διάθεση προϊόντος εγκλήματος, παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων και περί εξαρτησιογόνων ουσιών.
Ως προς το χρονικό της υπόθεσης, ο 17χρονος ημεδαπός είχε διαθέσει προς πώληση σε πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης κινητό τηλέφωνο και έπειτα από εκδήλωση ενδιαφέροντος ατόμου να το αγοράσει, προγραμματίστηκε συνάντηση για τη συναλλαγή.
Ο 17χρονος ιδιοκτήτης του κινητού μετέβη με συνομήλικο του στο σημείο που είχαν ορίσει, όπου ανέμενε ο 18χρονος, ο οποίος αρχικά προσποιήθηκε ότι πρόκειται να το αγοράσει και στη συνέχεια τους οδήγησε με προφάσεις σε παρακείμενο δρόμο, όπου εμφανίστηκαν ακόμη δύο άτομα.
Οι δράστες προκειμένου να αφαιρέσουν και να διατηρήσουν στην κατοχή τους τη συσκευή, ψέκασαν με σπρέι τους παθόντες και επιτέθηκαν με  χρήση σωματικής βίας και σιδερένιου λοστού.
Στο πλαίσιο έρευνας σε ανοιχτές πηγές διαδικτύου ταυτοποιήθηκε ο 18χρονος, ο οποίος είχε αναρτήσει αγγελία στο ίδιο μέσο κοινωνικής δικτύωσης για πώληση του κινητού, το οποίο είχε αποσπάσει στο πλαίσιο της ανωτέρω ληστείας.
Ακολούθως, κατελήφθη στην προσπάθειά του να μεταπωλήσει το αφαιρεθέν κινητό, ενώ κατά τη διενέργεια σωματικής έρευνας, βρέθηκε στην κατοχή του ποσότητα κάνναβης.
Το κατασχεθέν κινητό αποδόθηκε στον 17χρονο, θύμα της εν λόγω ληστείας.
Ο κατηγορούμενος, με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ αναζητούνται οι συνεργοί του.