αστυνομικά νεα και ειδήσεις Αστυνομικό ρεπορτάζ

Τρίπολη, 29 Σεπτεμβρίου 2023

Εξιχνιάστηκε μία περίπτωση κλοπής στην Κορινθία
Για την υπόθεση αυτή κατηγορούνται έξι άτομα
Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για εγκληματική συμμορία,  διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και φθορά ξένης ιδιοκτησίας, η οποία περιλαμβάνει και άγνωστους συνεργούς τους
Από την εγκληματική τους δράση, είχαν αποκομίσει παράνομο περιουσιακό όφελος που ξεπερνά τις -15.000- ευρώ
Εξιχνιάστηκε, ύστερα από μεθοδική έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Σικυωνιών σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφάλειας Άργους – Μυκηνών, μία περίπτωση κλοπής σε τοπική κοινότητα του δήμου Σικυωνιών.
Για την υπόθεση αυτή κατηγορούνται -6- ημεδαποί, ηλικίας 41, 36, 25, 20, 27, 43 ετών, αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για εγκληματική συμμορία,  διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και φθορά ξένης ιδιοκτησίας,  που περιλαμβάνει και άγνωστους συνεργούς τους.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης αστυνομικής διερεύνησης, που διεξήχθη από το Αστυνομικό Τμήμα Σικυωνιών σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφάλειας Άργους – Μυκηνών, αξιοποιώντας κατάλληλα συνδυαστικά στοιχεία και αποτελέσματα φυσικών και τεχνικών μεθόδων, προέκυψε ότι οι ανωτέρω, την 14.01.2022, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Σικυωνιών, διέπραξαν μία περίπτωση κλοπής σε οικία όπου αφαίρεσαν χρηματοκιβώτιο, το οποίο περιείχε -15.000- ευρώ και χρυσαφικά. Ακολούθως, διέφυγαν με όχημα που αφαίρεσαν από το γκαράζ της οικίας, όπου βρισκόταν ανασφάλιστο και το οποίο εγκατέλειψαν σε κοντινή απόσταση από την οικία.
Από την εγκληματική τους δράση είχαν αποκομίσει παράνομο περιουσιακό όφελος, που ξεπερνά τις -15.000- ευρώ.
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί αρμοδίως, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο συνεχίζονται από το Αστυνομικό Τμήμα Σικυωνιών για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων, καθώς και την ταυτοποίηση των άγνωστων συνεργών τους.