Κατηγορία Αστυνομικό δελτίο

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
Ερμούπολη Σύρου, 3 Αυγούστου 2023

Εξιχνιάστηκαν άλλες 4 κλοπές τις οποίες διέπραξαν μέλη της 6μελούς σπείρας που εξαρθρώθηκε τον Ιούνιο στη Μύκονο
Σε συνέχεια του από 28 Ιουνίου 2023 δελτίου τύπου μας σχετικά με εξάρθρωση μέλους εγκληματικής ομάδας – σπείρας που διέπραττε κλοπές από κατοικίες-βίλες στη Μύκονο, ανακοινώνεται ότι εξιχνιάστηκαν άλλες 4 παρόμοιες περιπτώσεις.
Ειδικότερα, όπως εξακριβώθηκε στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης έρευνας που διενεργήθηκε, τη συνδυαστική αξιολόγηση στοιχείων και αναγνώριση των κατασχεθέντων αντικειμένων, οι δράστες διέπραξαν άλλες τέσσερις περιπτώσεις κλοπής σε πολυτελή τουριστικά καταλύματα το χρονικό διάστημα από 14 έως 23 Ιουνίου 2023.
Σημειώνεται ότι με τον τερματισμό και αποδόμηση της εγκληματική τους δραστηριότητας, από την Υποδιεύθυνση Αστυνομίας Μυκόνου, εξιχνιάστηκαν συνολικά 18 περιπτώσεις κλοπής, ενώ η αξία των αντικειμένων και χρημάτων που αφαίρεσαν εκτιμάται ότι υπερβαίνει 512.000,00 ευρώ.
Υπενθυμίζεται ότι, στο πλαίσιο επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Νοτίου Αιγαίου, έχουν τεθεί σε εφαρμογή από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας Κυκλάδων, Α’ & Β’ Δωδεκανήσου ειδικές αστυνομικές δράσεις για την αστυνόμευση των τουριστικών περιοχών.
Οι δράσεις αυτές βρίσκονται σε εξέλιξη και η δέσμη μέτρων που εφαρμόζεται περιλαμβάνει την πλήρη επιχειρησιακή αξιοποίηση των όλων των αστυνομικών μονάδων και τη διενέργεια συστηματικών και κατά περίπτωση, εξειδικευμένων ελέγχων, με στόχο:

την πρόληψη παραβατικών συμπεριφορών και μικροεγκληματικότητας
τη συστηματική αστυνόμευση των τουριστικών περιοχών για την
την αυξημένη επιχειρησιακή ανταπόκριση σε έκτακτα περιστατικά
τη διασφάλιση ενός σταθερού και ασφαλούς περιβάλλοντος για τους πολίτες και τους επισκέπτες των νησιών μας, καθ’ όλη τη διάρκεια της τρέχουσας θερινής περιόδου