Ειδήσεις από το αστυνομικό δελτίο

Αθήνα, 28 Σεπτεμβρίου 2023

Επίσκεψη μελών της Επιτροπής Εσωτερικών και Αθλητισμού του Κοινοβουλίου του Ομόσπονδου Κρατιδίου της Σαξονίας- Άνχαλτ στη Γ.Α.Δ.Α.
Πραγματοποιήθηκε χθες (27 Σεπτεμβρίου 2023) επίσκεψη μελών της Επιτροπής Εσωτερικών και Αθλητισμού του Κοινοβουλίου του Ομόσπονδου Κρατιδίου της Σαξονίας-Άνχαλτ στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.
Η αντιπροσωπεία αποτελούνταν από (18) μέλη της επιτροπής Εσωτερικών και Αθλητισμού, μεταξύ των οποίων και η Υπουργός Εσωτερικών του Ομόσπονδου κρατιδίου Dr. Tamara Zieschang και (2) αστυνομικούς, συνοδευόμενοι από το σύνδεσμο της Πρεσβείας της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας Mr. Robert Fischer.
Σκοπός της επίσκεψης ήταν η ενημέρωση των μελών σχετικά με την διαχείριση- αντιμετώπιση περιστατικών βίας σε αθλητικούς χώρους.
Τους ανωτέρω υποδέχτηκε ο Α’ Βοηθός Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Αττικής, Υποστράτηγος κ. Βασίλειος Ρόκκος στο Αστυνομικό Μέγαρο Αθηνών, ο οποίος παρέθεσε ομιλία στο αμφιθέατρο του κτιρίου, εισάγοντας τους επισκέπτες στη διάρθρωση και τον τρόπο λειτουργίας των υπηρεσιών που άπτονται των αρμοδιοτήτων της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής.
Ακολούθως, ο Υποστράτηγος από κοινού με τον Αστυνομικό Διευθυντή Αλέξανδρο Σταματίου του Συντονιστικού Επιχειρησιακού Κέντρου, συνόδευσαν τους επισκέπτες στην έδρα του Συντονιστικού Επιχειρησιακού Κέντρου, όπου ακολούθησε αναλυτική παρουσίαση του ρόλου και του έργου του Συντονιστικού Επιχειρησιακού Κέντρου, των επιμέρους Επιχειρησιακών Κέντρων της Γ.Α.Δ.Α. και του κέντρου διαχείρισης Τηλεφωνικών Κλήσεων.
Στη συνέχεια, επισκέφθηκαν την έδρα της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής, όπου τους καλωσόρισε ο Ταξίαρχος κ. Λάμπρος Κατσαντώνης και υλοποιήθηκε προβολή της δομής, αποστολής και των επιχειρησιακών χειρισμών της εν λόγω Διεύθυνσης.
Η συζήτηση επικεντρώθηκε στα περιστατικά βίας σε αθλητικούς χώρους και τη λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση τους.
Οι καλεσμένοι επέδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον, απευθύνοντας ερωτήσεις στους αστυνομικούς και αναπτύχθηκε γόνιμος και εποικοδομητικός διάλογος.