Αστυνομικό ρεπορτάζ: Όλα τα νέα και οι ειδήσεις για το αστυνομικό δελτίο

Αθήνα, 11 Αυγούστου 2023
 
Επιχειρησιακή δράση της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών για την αντιμετώπιση «εγκλημάτων δρόμου» (STREET CRIMES) στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας
Συνελήφθησαν συνολικά 13 άτομα , ενώ σχηματίσθηκαν δικογραφίες σε βάρος ακόμα 21 ατόμων 
Εξιχνιάσθηκαν, μεταξύ άλλων, 18 κλοπές, 2 ληστείες και 2 απάτες
Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, 10 Αυγούστου 2023, εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση με σκοπό την αντιμετώπιση των «εγκλημάτων δρόμου» (STREET CRIMES), στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας.
Στο πλαίσιο αυτό, κατά τις επιχειρήσεις που πραγματοποιήθηκαν από το Τμήμα Δημόσιας Ασφάλειας της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών, με την παρουσία δικαστικών λειτουργών, συνελήφθησαν συνολικά -13- άτομα και εξιχνιάστηκαν -18- κλοπές, -2- ληστείες και -2- απάτες.
Πιο αναλυτικά:
Εξάρθρωση συμμορίας που διέπραττε κλοπές σε βάρος πεζών
Εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν -6- αλλοδαποί, μέλη συμμορίας που διέπραττε κλοπές σε βάρος ανυποψίαστων πεζών στο κέντρο της Αθήνας. Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για –κατά περίπτωση- ένταξη σε συμμορία που διαπράττει κλοπές κατ’ εξακολούθηση και κυκλοφορία πλαστών νομισμάτων.
Από την έως τώρα προανακριτική έρευνα, έχουν εξιχνιαστεί 2 περιπτώσεις κλοπών, ενώ από τις έρευνες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

-720- ευρώ,
-292- LEI Ρουμανίας,
χαρτονομίσματα ξένων κρατών,
-3- χάρτες,
αεροπορικό εισιτήριο,
απόδειξη χρηματικής συναλλαγής και
πλαστό χαρτονόμισμα.

Σύλληψη -3- αλλοδαπών για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών
Στο πλαίσιο δράσεων για την αντιμετώπιση της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών στην ευρύτερη περιοχή της Αθήνας, εντοπίστηκαν σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις και συνελήφθησαν 3 αλλοδαποί, κατηγορούμενοι για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών ουσιών.
Προηγήθηκε κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριακών στοιχείων, από τη διερεύνηση των οποίων προέκυψε ότι οι ανωτέρω διαμένουν σε διαμερίσματα στο κέντρο της Αθήνας, τα οποία χρησιμοποιούσαν για την αποθήκευση ναρκωτικών ουσιών, με σκοπό την περαιτέρω διακίνηση αυτών.
Ακολούθησαν έρευνες κατά τη διάρκεια των οποίων στην πρώτη περίπτωση, μεταξύ άλλων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

-539- γραμμ. κάνναβης, επιμερισμένη σε αυτοσχέδιες συσκευασίες και δοχεία,
-3,56- γραμμ. κοκαΐνης,
ζυγαριά ακριβείας,
κάμερα ασφαλείας,
-235- ευρώ,
κινητό και
πλαστικός τρίφτης.

Στη δεύτερη περίπτωση διαπιστώθηκε ότι οι δύο συλληφθέντες χρησιμοποιούσαν δυο διαμερίσματα, από τα οποία στο ένα αποθήκευσαν τις ναρκωτικές ουσίες, μέρος των οποίων μάλιστα, όταν αντιλήφθησαν τους αστυνομικούς, απέρριψαν στον ακάλυπτο χώρο της πολυκατοικίας.
Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν βρέθηκαν και κατασχέθηκαν -2- κιλά και -532- γραμμάρια κάνναβης και πλήθος συσκευασιών επιμερισμού.
Σύλληψη -2- αλλοδαπών για πλαστογραφία ταξιδιωτικών και  νομιμοποιητικών εγγράφων
Από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών συνελήφθησαν σε περιοχή του κέντρου της Αθήνας, -2- αλλοδαποί, κατηγορούμενοι για πλαστογραφία, αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος καθώς και για παραβάσεις των νόμων περί αλλοδαπών και περί όπλων.
Προηγήθηκε κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, σύμφωνα με τις οποίες οι δύο αλλοδαποί, προμήθευαν σε έτερους αλλοδαπούς πλαστά και παραποιημένα νομιμοποιητικά ή ταξιδιωτικά έγγραφα. Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

-9- υπολογιστές,
-11- κινητά,
-14- δελτία ταυτοτήτων,
-6- διαβατήρια,
-3- διπλώματα οδήγησης,
-200- ευρώ,
ρολόι,
σουγιάς και
-2- φακοί κάμερας.

Σύλληψη 2 αλλοδαπών για πλαστογραφία πιστοποιητικών καρτών τηλεφωνίας  SIM
Κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριακών στοιχείων σχετικά με άτομα τα οποία προμηθεύουν, έναντι χρηματικής αμοιβής, κάρτες τηλεφωνίας SIM που αντιστοιχούν σε ανύπαρκτα πρόσωπα (αχυράνθρωπους), εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν σε περιοχή στο κέντρο της Αθήνας, 2 αλλοδαποί, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για πλαστογραφία, αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος και παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών.
Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε οικία και κατάστημα, συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

-29- κάρτες SIM,
-94- πακέτα καρτών SIM,
-15- ρολόγια,
-9- κινητά,
-545- ευρώ και
άδεια παραμονής.

Δικογραφίες τακτικής διαδικασίας
Παράλληλα, σχηματίστηκαν δικογραφίες τακτικής διαδικασίας σε βάρος συνολικά ακόμα -21- ατόμων, για –κατά περίπτωση- κλοπές, ληστείες και απάτες, ενώ εξιχνιάστηκαν συνολικά -16- περιπτώσεις κλοπών από καταστήματα, οικίες και οχήματα, -2- ληστείες σε βάρος πεζών καθώς και -2- περιπτώσεις απατών.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο διενεργούμενης έρευνας – προανάκρισης και μετά από κατάλληλη αξιοποίηση ερευνητικών στοιχείων και εγκληματολογικών δεδομένων της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, εξιχνιάστηκαν:

-7- κλοπές από το εσωτερικό καταστημάτων σε Αθήνα, Πατήσια, Δάφνη, Καλλιθέα και Κολωνάκι,
-5- κλοπές από οικίες σε Αμπελόκηπους, Ζωγράφου, Παλαιό Φάληρο, Βύρωνα και σε Πατήσια,
-4- κλοπές από αυτοκίνητα, σε Αθήνα και Καλλιθέα,
ληστεία υπό την απειλή όπλου σε περίπτερο, σε βάρος ημεδαπού, την 06-03-2022 στην περιοχή της Καλλιθέας,
ληστεία σε βάρος -2- ημεδαπών πεζών στους Αγίους Αναργύρους, τον Δεκέμβριο του 2021 και
-2- απάτες με τη μέθοδο της απασχόλησης.

Οι συλληφθέντες με τις δικογραφίες που σχηματίστηκαν σε βάρος τους οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.