Αστυνομικό ρεπορτάζ: Όλα τα νέα και οι ειδήσεις για το αστυνομικό δελτίο

Αθήνα, 14 Αυγούστου 2023

Έλεγχοι της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας σε Αττική, Λάρισα και Πιερία για την τήρηση της εργατικής – ασφαλιστικής και φορολογικής νομοθεσίας
Από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας και την Υποδιεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, με τη συνδρομή υπαλλήλων της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, πραγματοποιήθηκαν το διάστημα από 11 έως 13 Αυγούστου 2023 έλεγχοι, για τη διαπίστωση παραβάσεων της εργατικής – ασφαλιστικής και φορολογικής νομοθεσίας.
Οι έλεγχοι εστιάστηκαν στην Αττική και συγκεκριμένα σε Βουλιαγμένη, Λαύριο και Κερατέα, καθώς και στη Λάρισα και την Πιερία, σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, όπου βεβαιώθηκαν παραβάσεις συνολικά σε 7 περιπτώσεις.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο των ελέγχων διαπιστώθηκε:
Στο Λαύριο Αττικής:

σε καντίνα, να απασχολείται εργαζόμενος εκτός ημέρας εργασίας και εργαζόμενος που δεν ήταν καταχωρημένος στους πίνακες προσωπικού και
σε καντίνα, να απασχολούνται 4 εργαζόμενοι που δεν ήταν καταχωρημένοι στους πίνακες προσωπικού.

Στην Κερατέα Αττικής, σε επιχείρηση μίσθωσης ομπρελών και καθισμάτων, να απασχολείται εργαζόμενος εκτός ωραρίου εργασίας, καθώς η μη έκδοση 13 αποδείξεων.
Στη Βουλιαγμένη Αττικής, σε επιχείρηση να απασχολούνται 30 εργαζόμενοι εκτός του δηλωθέντος ωραρίου εργασίας.
Στην Πιερία:

σε εστιατόριο – beach bar, να απασχολούνται 2 εργαζόμενοι που δεν ήταν καταχωρημένοι στους πίνακες προσωπικού και
σε ζαχαροπλαστείο, να απασχολούνται 2 εργαζόμενοι εκτός του δηλωθέντος ωραρίου εργασίας.

Στη Λάρισα, σε αναψυκτήριο- πρατήριο άρτου- beach bar να απασχολείται εργαζόμενος εκτός του δηλωθέντος ωραρίου εργασίας.
Για όλες τις περιπτώσεις ενημερώνονται οι αρμόδιες υπηρεσίες (Σ.ΕΠ.Ε., Δ.Ο.Υ., Π.Ε.Κ.Α.) για την επιβολή των ανάλογων διοικητικών κυρώσεων.
Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, στον τηλεφωνικό αριθμό 11012 ή στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις 11012@hellenicpolice.gr & financialpolice@hellenicpolice.gr της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, για να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες και επίμεμπτες ενέργειες ή δραστηριότητες κατά του τομέα της οικονομίας, της δημόσιας περιουσίας, καθώς και της κοινωνικής και ασφαλιστικής πρόνοιας και των δικαιωμάτων.