Αστυνομικό ρεπορτάζ

 
Αθήνα, 14 Αυγούστου 2023

Ειδικές επιχειρησιακές δράσεις για την πρόληψη της εγκληματικότητας σε όλη την επικράτεια
Στοχευμένες αστυνομικές δράσεις πραγματοποιήθηκαν σε ολόκληρη την επικράτεια το διάστημα από 7 έως 13 Αυγούστου 2023, στο πλαίσιο υλοποίησης του Στρατηγικού Σχεδιασμού του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας και τη βελτίωση του επιπέδου ασφαλείας των πολιτών.
Στο πλαίσιο αυτό δραστηριοποιήθηκαν κλιμάκια με τη συμμετοχή αστυνομικών εμφανούς και αφανούς αστυνόμευσης, από διάφορες Υπηρεσίες, λαμβάνοντας υπόψη τα τοπικά επιχειρησιακά σχέδια και δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση σε περιοχές και οικισμούς όπου παρατηρούνται αυξημένα περιστατικά παραβατικότητας.
Κατά τη διάρκεια των ανωτέρω δράσεων σε όλη την χώρα ελέγχθηκαν –102.211- οχήματα και -138.301- άτομα ενώ πραγματοποιήθηκαν:

-1.914-συλλήψεις για διάφορα αδικήματα και για παραβάσεις Κ.Ο.Κ.,
-5.399-προσαγωγές,
-26.654-παραβάσεις Κ.Ο.Κ.,
–9-κατασχέσεις και -696- ακινητοποιήσεις οχημάτων καθώς και
-6- παραβάσεις αντικαπνιστικής νομοθεσίας.

Πιο αναλυτικά, το τριήμερο 11-13 Αυγούστου 2023 αστυνομικές δράσεις πραγματοποιήθηκαν σε περιοχές στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, με τη συμμετοχή αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Περιπολιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών, όπου διενεργήθηκαν -877- έλεγχοι ατόμων, προσήχθησαν -65- άτομα ενώ συνελήφθησαν -18- άτομα, μεταξύ των οποίων οι –9– για παρεμπόριο.
Παρόμοιες δράσεις έλαβαν χώρα και στο Βραχάτι και στα Εξαμίλια Κορινθίας, όπου πραγματοποιήθηκαν –121– έλεγχοι ατόμων και –119– έλεγχοι οχημάτων, ενώ προσήχθησαν –9– άτομα.
Επίσης, συνεχίστηκαν οι ειδικές επιχειρησιακές δράσεις σε περιοχές της Δυτικής Αττικής, οι οποίες επικεντρώθηκαν στις περιοχές της Φυλής, των Άνω Λιοσίων, του Ζεφυρίου και των Μεγάρων.
Πιο αναλυτικά:

πραγματοποιήθηκαν –789– έλεγχοι ατόμων,
προσήχθησαν –148– άτομα,
συνελήφθησαν –19– άτομα, μεταξύ των οποίων οι –2– για ληστεία, –1– για ναρκωτικά και –1– για κλοπή,
βεβαιώθηκαν –30– παραβάσεις Κ.Ο.Κ., ενώ
ανευρέθηκαν –2– κλεμμένα οχήματα.

Οι στοχευμένες αστυνομικές δράσεις, που έχουν ως στόχο την πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας και τη βελτίωση του επιπέδου ασφάλειας των πολιτών, θα συνεχιστούν.