Το αστυνομικό δελτίο και οι ανακοινώσεις

 
Αθήνα, 19 Ιουλίου 2023

Συνελήφθησαν δύο άτομα για κατοχή και διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών σε Δυτική Αττική και Πειραιά
Κατασχέθηκαν πάνω από 2 κιλά κοκαΐνη, περισσότερα από 35 κιλά κάνναβη, ζυγαριές ακριβείας και 2.575 ευρώ
Από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, διακριβώθηκε η δράση δύο (2) ατόμων στην κατοχή και διακίνηση σημαντικών ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Αττικής και του Πειραιά.
Πρόκειται για αλλοδαπούς (άνδρα και γυναίκα), οι οποίοι εντοπίσθηκαν και συνελήφθησαν μεσημβρινές ώρες (17-07-2023), μετά από κατάλληλη έρευνα που εντάσσεται στο πλαίσιο ειδικών δράσεων της ανωτέρω Υπηρεσίας για την καταπολέμηση της εμπορίας ναρκωτικών.
Ειδικότερα, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριακών στοιχείων, ο άνδρας εντοπίστηκε εντός αυτοκινήτου στο κέντρο της Αθήνας να κατέχει, για λογαριασμό της γυναίκας, η οποία επίσης βρισκόταν στο σημείο, δύο (2) νάιλον συσκευασίες με 1.090 γραμμάρια κοκαΐνη καθώς και είκοσι (20) ισοβαρείς νάιλον συσκευασίες που περιείχαν συνολικά 14 γραμμάρια κοκαΐνη, με σκοπό την περαιτέρω διακίνηση σε τρίτους.
Ακολούθησε έρευνα σε χώρο ιδιοκτησίας του άνδρα, ο οποίος βρίσκεται πλησίον πολυσύχναστου πεζόδρομου στο Μπουρνάζι, όπου βρέθηκαν επιπλέον οχτώ (8) νάιλον συσκευασίες με 1.010 γραμμάρια κοκαΐνη και είκοσι εφτά (27) νάιλον συσκευασίες που περιείχαν -35.730- γραμμάρια ακατέργαστη κάνναβη.
Συνολικά από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

2 κιλά και 114 γραμμάρια κοκαΐνης,
35 κιλά και 730 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης,
Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο,
2.575 ευρώ,
γεμιστήρα πιστολιού με 10 φυσίγγια,
5 συσκευές κινητής τηλεφωνίας,
2 ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας και
πλήθος νάιλον συσκευασιών.

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους για παράβαση της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών και περί όπλων, οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.