Κατηγορία Αστυνομικό δελτίο

Αθήνα, 23 Οκτωβρίου 2023

Συνελήφθησαν από Ο.Π.Κ.Ε. δύο άτομα για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων
Κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων -2- πιστόλια
Συνεχείς περιπολίες πραγματοποιούνται από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής με σκοπό την πρόληψη και αποτροπή παραβατικών συμπεριφορών που επηρεάζουν άμεσα τo αίσθημα ασφάλειας των πολιτών.
Στο πλαίσιο αυτό, συνελήφθησαν στο πλαίσιο του αυτόφωρου, βραδινές ώρες της 21-10-2023 στη Νέα Χαλκηδόνα, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλημάτων της Υποδιεύθυνσης Ειδικών Επιχειρησιακών Δράσεων, δύο άτομα, ηλικίας 36 και 37 ετών για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.
Ειδικότερα, ανωτέρω περιπολούντες αστυνομικοί έκριναν ύποπτη την κίνηση αυτοκινήτου που επέβαιναν τα δύο άτομα, προβαίνοντας στην ακινητοποίηση του και τον ενδελεχή έλεγχο τόσο των επιβαινόντων, όσο και του οχήματος.
Κατά τη σωματική έρευνα των ελεγχόμενων, στην κατοχή του 36χρονου εντοπίστηκε μέσα σε τσαντάκι μέσης που έφερε, πιστόλι με γεμιστήρα που περιείχε -7- φυσίγγια, άνευ σειριακού αριθμού.
Επίσης, σε ειδική κρύπτη πίσω από τη θέση του συνοδηγού, βρέθηκε έτερο πιστόλι με -13- φυσίγγια στο γεμιστήρα του, σουγιάς και ανιχνευτής εντοπισμού γεωγραφικής θέσης.
Επιπλέον, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα χρηματικά ποσά των -2.040- ευρώ, -100- δολάρια Η.Π.Α. και -100- Ντίρχαμ Μαρόκου.
Ακολούθως, οδηγήθηκαν στο Τμήμα Ασφαλείας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας, όπου επιλήφθηκε προανακριτικά των ανωτέρω αξιόποινων πράξεων.
Κατά την εξακρίβωση των στοιχείων τους προέκυψε ότι ο 37χρονος τελούσε υπό περιοριστικούς όρους ένεκα σύλληψης του για παρόμοια αδικήματα.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.