Ειδήσεις από το αστυνομικό δελτίο

                                                                                          Αθήνα, 12 Αυγούστου 2023

Συνελήφθησαν -3- ημεδαποί για επίθεση σε αστυνομικούς της  Ο.Π.Κ.Ε. κατά τον έλεγχο σε οικία για διατάραξη κοινής ησυχίας στην περιοχή του Ζεφυρίου
Λίγο νωρίτερα συνελήφθησαν επιπλέον -4- ημεδαποί

Συνελήφθησαν, στο πλαίσιο του αυτοφώρου, πρωινές ώρες σήμερα (12-8-2023) από αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε. της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής στην περιοχή του Ζεφυρίου 3 ημεδαποί, ηλικίας 25, 27 και 28 ετών, κατηγορούμενοι για εξύβριση, απειλές, σωματικές βλάβες και βία κατά υπαλλήλων.

Ειδικότερα, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα ανωτέρω αστυνομικοί μετέβησαν σε οικία στην περιοχή του Ζεφυρίου για περιστατικό διατάραξης από μουσική.
Κατά την άφιξή τους, 10 περίπου άτομα εξήλθαν από την οικία πετώντας προς αυτούς καδρόνια, πέτρες και άλλα αντικείμενα τραυματίζοντας -3- αστυνομικούς, ενώ ο 28χρονος, οδηγώντας όχημα προσπάθησε να τους παρασύρει και στη συνέχεια διέφυγε.
Ανωτέρω αστυνομικοί κατόπιν αναζητήσεων εντόπισαν λίγο αργότερα τον 28χρονο και τον οδήγησαν στο Αστυνομικό Τμήμα Ζεφυρίου, όπου νωρίτερα είχαν οδηγηθεί και άλλοι δύο ημεδαποί, εμπλεκόμενοι στο προαναφερθέν περιστατικό.

Λίγο νωρίτερα από την ίδια Ομάδα Π.Κ.Ε., εντοπίστηκε στην περιοχή του Ζεφυρίου 38χρονος ημεδαπός σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών, ο οποίος στη θέα των αστυνομικών προσπάθησε να διαφύγει ανεπιτυχώς.

Στην προσπάθεια διαφυγής του συνέδραμαν 35χρονη ημεδαπή και έτεροι 2 ημεδαποί, ηλικίας 20 και 31 ετών, οι οποίοι από κοινού με τον 38χρονο  οδηγήθηκαν στο Τμήμα Ασφαλείας Ζεφυρίου, το οποίο επελήφθη προανακριτικά.
Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για βία κατά υπαλλήλων, εξύβριση και απειλή, ενώ κατά την προσπάθεια διαφυγής τους κατάφεραν τον τραυματισμό αστυνομικού.
Οι συλληφθέντες, με τις σε βάρος τους σχηματισθείσες δικογραφίες από το Αστυνομικό Τμήμα Ζεφυρίου και το Τμήμα Ασφαλείας Ζεφυρίου αντίστοιχα, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.