Αστυνομικό ρεπορτάζ: Όλα τα νέα και οι ειδήσεις για το αστυνομικό δελτίο

Αθήνα, 11 Νοεμβρίου 2023

Συνελήφθησαν -2- άτομα από την Ομάδα ΔΙ.ΑΣ.
Κατασχέθηκαν πυροβόλος μηχανισμός-μπρελόκ, -1.454- πακέτα τσιγάρων και -484- συσκευασίες καπνού
Συνεχείς περιπολίες πραγματοποιούνται από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Αττικής με σκοπό την πρόληψη και αποτροπή παραβατικών συμπεριφορών που επηρεάζουν άμεσα τo αίσθημα ασφάλειας των πολιτών.
Στην πρώτη περίπτωση συνελήφθη από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. πρώτες πρωινές ώρες σήμερα (11-11-2023) σε κεντρικό δρόμο την περιοχή του Συντάγματος, 38χρονος αλλοδαπός για παράβαση του νόμου περί όπλων.
Ειδικότερα, ανωτέρω αστυνομικοί που περιπολούσαν στην περιοχή του Συντάγματος προέβησαν σε έλεγχο αυτοκινήτου όπου επέβαινε ο 38χρονος.
Μετά από έρευνα των επιβαινόντων ανευρέθη στην κατοχή του κατηγορουμένου πυροβόλος μηχανισμός σε μορφή μπρελόκ μαζί με -2- φυσίγγια πυροβόλου όπλου.
Ο συλληφθείς, με τη σε βάρος του δικογραφία από το Τμήμα Ασφαλείας Ακροπόλεως, οδηγήθηκε στον αρμόδιο εισαγγελέα.
Στην δεύτερη περίπτωση συνελήφθη από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. μεσημβρινές ώρες σήμερα (11-11-2023) στην περιοχή της Πετρούπολης, 25χρονη αλλοδαπή για παράβαση των νόμων περί τελωνειακού κώδικα και περί φορολογίας καπνού
Ειδικότερα, σε έλεγχο που πραγματοποίησαν ανωτέρω αστυνομικοί σε σακούλες απορριμμάτων που κατείχε η κατηγορουμένη στην περιοχή της Πετρούπολης, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν, -1.454- πακέτα τσιγάρων και -484- συσκευασίες καπνού χωρίς να φέρουν την προβλεπόμενη ταινία ειδικού φόρου κατανάλωσης  και φορολογία καπνού του Υπουργείου Οικονομικών.
Η συλληφθείσα, με τη σε βάρος της δικογραφία από το Τμήμα Ασφαλείας Πετρούπολης, θα οδηγηθεί στον αρμόδιο εισαγγελέα.