Επικαιρότητα και άρθρα για Αστυνομικό δελτίο

 
Αθήνα, 20 Οκτωβρίου 2023

Συνελήφθη ο αλλοδαπός που εισήλθε με μαχαίρι στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονα
Με συντονισμένες και άμεσες ενέργειες αστυνομικών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, απετράπη χθες, Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2023, επεισόδιο στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονα στο κέντρο της Αθήνας, με δράστη υπήκοο τρίτης χώρας.
Στο πλαίσιο αυτό, ο ανωτέρω αλλοδαπός συνελήφθη από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αγίου Παντελεήμονα, κατηγορούμενος για βία κατά υπαλλήλων και παράβαση των νόμων περί όπλων και περί αλλοδαπών.
Πιο αναλυτικά, χθες το απόγευμα, ο κατηγορούμενος εισήλθε στο Ναό, έχοντας στην κατοχή του μαχαίρι. Αστυνομικοί της Ο.Π.Κ.Ε κατέφθασαν άμεσα στο σημείο καταφέρνοντας να τον απομακρύνουν από το εσωτερικό του Ναού, παρά τη σθεναρή αντίστασή του, ενώ από τις σωματικές έρευνες βρέθηκε και κατασχέθηκε το μαχαίρι.
Όπως προέκυψε από τη διενεργηθείσα προανάκριση των αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος, με τη συνδρομή Αξιωματικού της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας, ο συλληφθείς είχε εισέλθει παράνομα στη χώρα και στερούνταν τα απαραίτητα ταξιδιωτικά έγγραφα που προβλέπονται για την είσοδο και την παραμονή στην ελληνική επικράτεια.
Η Ελληνική Αστυνομία θα συνεχίσει να βρίσκεται σε διαρκή ετοιμότητα και επιφυλακή προς αποφυγή και αντιμετώπιση τέτοιων φαινομένων, με σκοπό την εμπέδωση του αισθήματος ασφαλείας στους πολίτες.