Το αστυνομικό δελτίο και οι ανακοινώσεις

  Αθήνα, 28 Σεπτεμβρίου 2023

Συνελήφθη από Ομάδα ΔΙΑΣ 47χρονος αλλοδαπός μετά από ληστεία καταστήματος τυχερών παιγνίων στο Κερατσίνι
Κατασχέθηκε πιστόλι ρέπλικα
Συνεχείς περιπολίες πραγματοποιούνται από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Αττικής με σκοπό την πρόληψη και αποτροπή παραβατικών συμπεριφορών που επηρεάζουν άμεσα τo αίσθημα ασφάλειας των πολιτών.
Στο πλαίσιο αυτό, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. συνελήφθη νυχτερινές ώρες της 26-9-2023 στην περιοχή του Κερατσινίου μετά από καταδίωξη, 47χρονος αλλοδαπός κατηγορούμενος για ληστεία, απείθεια και παράβαση του νόμου περί όπλων.
Ειδικότερα, ο ανωτέρω κατηγορούμενος μαζί με έτερη συνεργό που αναζητείται, εισήλθε σε κατάστημα τυχερών παιγνίων και με την απειλή όπλου κατάφερε να αποσπάσει χρηματικό ποσό από τον ιδιοκτήτη.
Ενημερώθηκε το κέντρο της Άμεσης Δράσης και μετά από άμεση κινητοποίηση των δυνάμεων που περιπολούσαν στην περιοχή, εντοπίστηκε το όχημα στο οποίο επέβαιναν οι κατηγορούμενοι σε κοντινό σημείο από το κατάστημα και τους κάλεσαν για έλεγχο.
Οι ελεγχόμενοι δε συμμορφώθηκαν στις υποδείξεις των αστυνομικών και ανέπτυξαν ταχύτητα, ενώ ακολούθως ο 47χρονος εξήλθε του οχήματος, απέρριψε το όπλο στο έδαφος και τράπηκε σε φυγή.
Ανωτέρω αστυνομικοί μετά από πεζή καταδίωξη ακινητοποίησαν τον κατηγορούμενο, ενώ η συνεργός του αναζητείται.
Στην κατοχή του 47χρονου βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό που απέσπασε κατά τη διάπραξη της ληστείας από τον ιδιοκτήτη του καταστήματος, ενώ περισυλλέχθηκε το πιστόλι ρέπλικα ως μέσο τέλεσης της ανωτέρω αξιόποινης πράξης.
Ο συλληφθείς, με τη σε βάρος του δικογραφία από το Τμήμα Ασφαλείας Κερατσινίου-Δραπετσώνας, οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.