Αστυνομικά

         Λάρισα, 11 Οκτωβρίου 2023

Συνελήφθη, άμεσα, άνδρας στο Βόλο, για περίπτωση απάτης σε βάρος άνδρα, με το πρόσχημα πρόκλησης τροχαίου ατυχήματος  
Εξιχνιάστηκαν ακόμη -2- απάτες που διέπραξε ο δράστης σε βάρος γυναικών, με το πρόσχημα ότι στενό συγγενικό τους πρόσωπο έπρεπε να υποβληθεί άμεσα σε χειρουργική επέμβαση 
Ο δράστης απέσπασε χρηματικά ποσά και χρυσαφικά
Σε έρευνα στην οικία του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μικροποσότητες ηρωίνης και κάνναβης, καθώς και κοσμήματα, τα οποία ανήκαν στη μία παθούσα
Συνελήφθη χθες, 10 Οκτωβρίου 2023, το απόγευμα στην πόλη του Βόλου, μετά την άμεση κινητοποίηση των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου, ένας ημεδαπός άνδρας, για περίπτωση απάτης που διαπράχθηκε χθες σε βάρος ημεδαπού άνδρα.
Επιπλέον, εξιχνιάστηκαν ακόμη -2- περιπτώσεις απάτης που διαπράχθηκαν από τον δράστη, σε βάρος ημεδαπών γυναικών την 6 & 7 Οκτωβρίου 2023 στο Βόλο.
Ειδικότερα, χθες το μεσημέρι, ημεδαπός άνδρας δέχτηκε τηλεφωνική κλήση στο σταθερό τηλέφωνο της οικίας του από άνδρα, ο οποίος προφασίστηκε ότι στενό συγγενικό του πρόσωπο ενεπλάκη σε τροχαίο ατύχημα με θανάσιμο τραυματισμό νεαρού ατόμου, πείθοντάς τον να εναποθέσει σακούλα με το χρηματικό ποσό των -2.000- ευρώ, πλησίον κάδου απορριμμάτων σε σημείο της πόλης, προκειμένου να απεμπλακεί από τις ποινικές συνέπειες.
Η άμεση κινητοποίηση των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου, οι οποίοι ενημερώθηκαν, οδήγησε στην ακινητοποίηση του δράστη, αφού προηγουμένως είχε παραλάβει τα χρήματα από το σημείο που τα είχε αφήσει ο παθών.
Από τη συνεχιζόμενη έρευνα των αστυνομικών προέκυψε ότι ο δράστης προέβη σε ακόμη -2- περιπτώσεις απάτης. Συγκεκριμένα:

την 6-10-2023 το μεσημέρι, ηλικιωμένη γυναίκα δέχτηκε τηλεφωνική κλήση από άνδρα, ο οποίος της συστήθηκε ως γιατρός του νοσοκομείου και προφασιζόμενος ότι στενό συγγενικό της πρόσωπο, λόγω πτώσης στην εργασία του, έπρεπε να υποβληθεί άμεσα σε εγχείρηση, την έπεισε να εναποθέσει σακούλα με το χρηματικό ποσό των -1.200- ευρώ και χρυσαφικά, πλησίον κάδου απορριμμάτων σε σημείο της πόλης του Βόλου, από όπου παρελήφθησαν &
την 7-10-2023 το μεσημέρι, ημεδαπή γυναίκα, αφού δέχτηκε τηλεφωνική κλήση από άνδρα, ισχυριζόμενος ότι έχει τραυματιστεί συγγενικό της πρόσωπο και έπρεπε να υποβληθεί άμεσα σε εγχείρηση, την έπεισε να εναποθέσει σακούλα με -2.000- ευρώ, πλησίον κάδου απορριμμάτων σε σημείο της πόλης, από όπου, ομοίως, παρελήφθησαν.

Σε νομότυπη έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία του δράστη βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ποσότητες ηρωίνης, βάρους -0,7- γραμμαρίων και κάνναβης, βάρους -0,05- γραμμαρίων, καθώς και ένα πλαστικό κυτίο με κοσμήματα, τα οποία, όπως προέκυψε, ανήκαν στην ημεδαπή γυναίκα που εξαπατήθηκε την 6-10-2023 και της αποδόθηκαν.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου, ενώ το προανακριτικό έργο διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου.