ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

Συνάντηση του αναπληρωτή Υπουργού Αθλητισμού, Γιάννη Βρούτση, με τον πρόεδρο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Γυμναστικής, Μορινάρι Γουατανάμπε

Details

Parent Category: ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Category: ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2023
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης, υποδέχθηκε τον πρόεδρο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Γυμναστικής (FIG), Μορινάρι Γουατανάμπε, που συνοδευόταν από τον πρόεδρο της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας, Αθανάσιο Σταθόπουλο και τον Γενικό Γραμματέα της, Κώστα Πανταζή.

Στη συνάντηση, σε άριστο κλίμα, συζητήθηκαν θέματα που άπτονται τόσο του αθλήματος της γυμναστικής σε εγχώριο και διεθνές επίπεδο, όσο και ζητήματα του Ολυμπιακού Κινήματος, δεδομένου ότι ο κ. Γουατανάμπε αποτελεί μέλος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής.
Επιπλέον, επισημάνθηκε η τοποθέτηση του κ. Πανταζή στην επιτροπή «Age Group Society» της FIG, η οποία μελετά τρόπους για τη βελτίωση των διατροφικών συνηθειών και τη μείωση λήψης φαρμάκων των ανθρώπων μεγαλύτερης ηλικίας, πεδίο που ο κ. Βρούτσης τόνισε ότι γνωρίζει καλά και από την προηγούμενη θητεία του ως Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας.
Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με τη δέσμευση για ακόμα πιο στενή και αποτελεσματική συνεργασία, με δράσεις που θα λειτουργήσουν προς όφελος της ελληνικής γυμναστικής, αλλά και του ελληνικού αθλητισμού συνολικά.