ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

Συνάντηση Γ. Βρούτση με την Πρέσβη της Γαλλίας Laurence Auer -Ελλάδα και Γαλλία προχωράνε μαζί ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων «Παρίσι 2024»

Details

Parent Category: ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Category: ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ 
Αθήνα, 11 Οκτωβρίου 2023
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
Ο Αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης υποδέχθηκε στο γραφείο του την Πρέσβη της Γαλλίας στην Ελλάδα Laurence Auer, με την οποία συνομίλησε εγκάρδια για θέματα που αφορούν στη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων «Παρίσι 2024».
Η κ. Auer απηύθυνε ανοιχτή πρόσκληση στον κ. Βρούτση να επισκεφτεί τη Γαλλία, ενημερώνοντάς τον για τις σημαντικότερες εκδηλώσεις, που ετοιμάζει η γαλλική κυβέρνηση, ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων. Κυρίως αναφέρθηκε στην ειδική Έκθεση που θα φιλοξενήσει το μουσείο του Λούβρου με ενθυμήματα των πρώτων, μετά την αναβίωσή τους, Ολυμπιακών Αγώνων του 1896.
Σημειώνεται ότι η Πρεσβεία της Γαλλίας, το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή (ΕΟΕ) και η Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία (ΕΘΝΟΑ) έχουν υπογράψει Σύμφωνο Συνεργασίας για την προώθηση των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού 2024, την ανάδειξη της Ελληνικής Ολυμπιακής πολιτιστικής κληρονομιάς και την προώθηση της Γαλλικής γλώσσας. Στο πλαίσιο αυτού του Συμφώνου θα πραγματοποιηθούν πλήθος επιμορφωτικών δράσεων στα σχολεία δέκα ελληνικών πόλεων και η κ. Auer ζήτησε την υποστήριξη και του Υπουργείου Αθλητισμού.
Ο κ. Βρούτσης, αφού ευχαρίστησε θερμά την κ. Auer για την πρόσκληση στη Γαλλία, δεσμεύτηκε πως θα σταθεί αρωγός σε όλες τις δράσεις της Πρεσβείας. «Η Ελλάδα, η χώρα που γεννήθηκαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες, δεν θα μπορούσε να λείψει από το κάλεσμα της κ. Auer. Πόσο μάλλον όταν διοργανώτρια των ερχόμενων Αγώνων είναι η διαχρονικά φίλα διακείμενη Γαλλία, χώρα καταγωγής του βαρόνου Πιερ ντε Κουμπερντέν, του ανθρώπου χάρη στις ενέργειες του οποίου αναβίωσαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες στη σύγχρονη ιστορία. Διαβεβαίωσα την Πρέσβη πως θα σταθούμε δίπλα της αρωγοί, όποτε μας ζητηθεί».
Ο κ. Βρούτσης χάρισε στην Πρέσβη ένα Κυκλαδικό Ειδώλιο, πιστό αντίγραφο των ειδωλίων που θεωρούνται τα πρώτα δείγματα τέχνης του του αρχαίου Ελληνικού πολιτισμού και ανακαλύφτηκαν στα νησιά των Κυκλάδων.
H κ. Auer συνοδευόταν από τους συνεργάτες σε θέματα Αθλητισμού, Πολιτισμού κι Επικοινωνίας κα. V?ronique Bruez, κ. Nicolas Eybalin,  και κ. Maxime Reynaud