Αστυνομία: Τελευταία νέα από το αστυνομικό ρεπορτάζ

Αθήνα, 13 Οκτωβρίου 2023

Σύλληψη (4) νεαρών που επέβαιναν σε αυτοκίνητο με πλαστές πινακίδες στη Γλυφάδα μετά από έλεγχο της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ.
Κατάσχεση (2) σουγιάδων
Συνεχείς περιπολίες πραγματοποιούνται από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Αττικής με σκοπό την πρόληψη και αποτροπή παραβατικών συμπεριφορών που επηρεάζουν άμεσα τo αίσθημα ασφάλειας των πολιτών.
Στο πλαίσιο αυτό, αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που περιπολούσαν σε περιοχές της Νοτιοανατολικής Αττικής, πρόσεξαν ύποπτη κίνηση αυτοκινήτου, νωρίς το πρωί την 11/10/2023, με τέσσερις νεαρούς επιβαίνοντες στην περιοχή της Γλυφάδας και ακινητοποίησαν το όχημα.
Σε διεξοδικό έλεγχο που ενήργησαν στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, βρέθηκαν επιμελώς κρυμμένα (8) κινητά τηλέφωνα, την κατοχή των οποίων δε μπορούσαν να δικαιολογήσουν και κατασχέθηκαν προκειμένου να εξακριβωθεί αν προέρχονται από αξιόποινες πράξεις.
Όπως προέκυψε από την εξέταση του αυτοκινήτου, οι πινακίδες που έφερε ήταν πλαστές, ενώ το όχημα μέχρι στιγμής δεν έχει διαπιστωθεί αν απασχολεί.
Κατά την επακόλουθη σωματική έρευνα στους επιβαίνοντες (20χρονος και τρεις 17χρονοι), εντοπίστηκαν στην κατοχή των δύο 17χρονων δύο μαχαίρια-σουγιάδες.
Οι ελεγχόμενοι οδηγήθηκαν στον Τμήμα Ασφαλείας Γλυφάδας, όπου σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τους –κατά περίπτωση- για πλαστογραφία, διάθεση προϊόντων εγκλήματος και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ η έρευνα για την εμπλοκή τους σε έτερες αξιόποινες πράξεις συνεχίζεται.