Πώς να χρησιμοποιήσετε το ChatGPT: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Θέλετε να δοκιμάσετε το chatbot που άλλαξε τον κόσμο της τεχνητής νοημοσύνης; Θα περιηγηθούμε πώς να ξεκινήσετε, τι πρέπει να γνωρίζετε και θα σας καθοδηγήσουμε στις πιο πρόσφατες ενημερώσεις.

Το ChatGPT του OpenAI ξεκίνησε μια επανάσταση τεχνητής νοημοσύνης (AI) με την κυκλοφορία του το περασμένο φθινόπωρο. Από τότε, το chatbot με τεχνητή νοημοσύνη κυριαρχεί στους τίτλους των εφημερίδων και έχει απασχολήσει το μυαλό όσων χρησιμοποιούν το Twitter, το Google, το Amazon, τη Microsoft, το Meta και άλλους ειδικούς της τεχνολογίας. Στην πραγματικότητα, το μοντέλο γλώσσας AI έγινε η ταχύτερα αναπτυσσόμενη «εφαρμογή» όλων των εποχών, ξεπερνώντας ακόμη και το TikTok.

Επίσης: Μπορείτε να διακρίνετε τους ανθρώπους από τα bots AI; Το διαδικτυακό παιχνίδι «Άνθρωπος ή όχι» αποκαλύπτει αποτελέσματα

Το μοντέλο ChatGPT σίγουρα δεν είναι υπερεκτιμημένο. Οι χρήστες βρίσκουν δημιουργικές ιδέες για προτροπές, όπως να κάνουν ερωτήσεις αναζητώντας αστείες απαντήσεις, να δημιουργούν περιεχόμενο, να βελτιώνουν τις δεξιότητές τους στο γράψιμο ή στο Excel, να βρίσκουν και να διορθώνουν ένα σφάλμα στον κώδικα ή να συνοψίζουν ένα βιβλίο. Κάποιοι αναρωτιούνται εάν το chatbot AI θα μπορούσε να αντικαταστήσει προγραμματιστές, συγγραφείς, ακόμη και γιατρούς, και πώς θα μπορούσε να φέρει επανάσταση σε διαφορετικούς κλάδους.

Επίσης: 7 τρόποι που δεν ξέρατε ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Bing Chat και άλλα chatbot AI

Σε όλους αυτούς τους τομείς, ένα πράγμα είναι απολύτως σαφές: Αυτό που κάνει αυτό το εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης αξιοσημείωτο δεν είναι πόσο καινοτόμο είναι η ιδέα του, αλλά πώς κάνει εξαιρετική δουλειά στη δημιουργία κειμένου και πόσο προσιτό και εύκολο στη χρήση είναι. Το ChatGPT μπορεί να πραγματοποιεί αλληλεπιδράσεις κειμένου συνομιλίας με τους χρήστες και αυτές οι ανταλλαγές μπορεί να είναι τόσο φυσικές σαν να συνομιλείτε με ένα άλλο άτομο — ένα πραγματικά πολύ καλά ενημερωμένο άτομο.

Δημιουργήστε έναν δωρεάν λογαριασμό OpenAI και συνδεθείτε

Μεταβείτε στο chat.OpenAi.com και εγγραφείτε για έναν λογαριασμό με μια διεύθυνση email ή έναν λογαριασμό Google ή Microsoft. Πρέπει να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό στον ιστότοπο OpenAI για να συνδεθείτε και να αποκτήσετε πρόσβαση στο ChatGPT, αλλά είναι δωρεάν.

Εάν δεν έχετε δημιουργήσει ποτέ λογαριασμό στο παρελθόν, κάντε κλικ στο «Εγγραφή» και ακολουθήστε τις οδηγίες για να εισαγάγετε τα στοιχεία σας. Το OpenAI απαιτεί έναν έγκυρο αριθμό τηλεφώνου για επαλήθευση για τη δημιουργία λογαριασμού στον ιστότοπό του.

Ξεκινήστε να γράφετε τις προτροπές και τις ερωτήσεις σας.

Τώρα που ξέρετε πώς να συνδεθείτε και να αποκτήσετε πρόσβαση στο ChatGPT, ήρθε η ώρα να ξεκινήσετε με αυτό και να θέσετε στο μοντέλο γλώσσας τυχόν καυτές ερωτήσεις που μπορεί να έχετε και να δείτε ποιες απαντήσεις λαμβάνετε — οι δυνατότητες είναι, κυριολεκτικά, ατελείωτες. Το ChatGPT λειτουργεί ως εργαλείο με άπειρα έργα, από την ανάπτυξη λογισμικού μέχρι τη συγγραφή και τις μεταφράσεις.

Επίσης: Πώς το ChatGPT μπορεί να ξαναγράψει και να βελτιώσει τον υπάρχοντα κώδικά σας

Απλώς πληκτρολογήστε οποιαδήποτε από τις προτροπές ChatGPT στη γραμμή κειμένου στο κάτω μέρος της σελίδας και πατήστε enter για να υποβάλετε τις ερωτήσεις σας. Το chatbot AI θα δημιουργήσει στη συνέχεια κείμενο σε μια προσπάθεια να παρέχει χρήσιμες απαντήσεις στα ερωτήματά σας.