1. Το Kimchi είναι το εθνικό πιάτο της Νότιας Κορέας

Το εθνικό πιάτο της Νότιας Κορέας είναι το Kimchi που είναι ουσιαστικά ένα συνοδευτικό αλλά σημαντικό μέρος της διατροφικής κουλτούρας του έθνους. Το ξινό και πικάντικο πιάτο είναι τόσο δημοφιλές σε ολόκληρο το έθνος και τον κόσμο που η πρώην Πρώτη Κυρία, Μισέλ Ομπάμα αποκάλυψε κάποτε την αγάπη και τη συνταγή της για το Kimchi.

Ένα από τα εκπληκτικά γεγονότα για το Kimchi της Νότιας Κορέας είναι ότι έχει πάνω από 200 τεκμηριωμένους τύπους, με τον καθένα να έχει τη δική του ξεχωριστή γεύση. Δεν υπάρχει σχεδόν κανένα εστιατόριο στη Νότια Κορέα που να μην σερβίρει Kimchi. Οι Κορεάτες είναι πολύ καινοτόμοι καθώς εκτός από το να σερβίρουν το Kimchi ως συνοδευτικό, το ενσωματώνουν και σε πίτσες, μπιφτέκια, ακόμα και τηγανίτες. Έτσι, όταν είστε εδώ, μην παραλείψετε να δοκιμάσετε το Kimchi και τις δημοφιλείς παραλλαγές του. Δεν θα απογοητευτείτε!

  1. Φόβος χρήσης του αριθμού, 4
    Είναι το 4 ο τυχερός σας αριθμός; Ξανασκέψου το! Ένα από τα ενδιαφέροντα γεγονότα για τη Νότια Κορέα είναι ότι υπάρχει φόβος χρήσης του αριθμού, 4. Λοιπόν, αυτό συμβαίνει επειδή θεωρείται άτυχος αριθμός καθώς ακούγεται αρκετά παρόμοιο με τη λέξη για τον θάνατο. Εάν έχετε πάει ποτέ σε οποιαδήποτε χώρα της Ανατολικής Ασίας, συμπεριλαμβανομένης της Νότιας Κορέας, θα παρατηρήσετε ότι ο αριθμός 4 χρησιμοποιείται σπάνια.

Όταν είστε εδώ, θα δυσκολευτείτε να βρείτε ένα 4 σε ένα ασανσέρ ή να βρείτε ένα κατάλυμα που έχει ένα 4 στη διεύθυνσή του. Η τετραφοβία είναι βαθιά ριζωμένη στους Κορεάτες, καθώς αποφεύγουν αυστηρά τη χρήση 4, είτε σε κατοικίες είτε σε εμπορικούς χώρους. Επομένως, μην εκπλαγείτε αν βρείτε κουμπιά 1, 2, 3 και F στους ανελκυστήρες.

  1. Black Day: Μια ξεχωριστή μέρα για τους Singles

Ένα από τα ενδιαφέροντα στοιχεία για τη Νότια Κορέα είναι ότι έχει μια ιδιαίτερη μέρα για τους single. Η παράδοση του εορτασμού της Ημέρας του Αγίου Βαλεντίνου δύο φορές είναι κοινή στην Ιαπωνία και τη Νότια Κορέα. Ωστόσο, η Νότια Κορέα την πηγαίνει στο επόμενο επίπεδο αφιερώνοντας μια ξεχωριστή μέρα σε όλους τους ανύπαντρους. Αυτή η ξεχωριστή μέρα είναι γνωστή με το όνομα Black Day που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 14 Απριλίου.

Την ημέρα αυτή, οι ανύπαντρες Κορεάτες μαζεύονται σε ένα μέρος ντυμένοι στα μαύρα και τρώνε jjajangmyeon, ένα ειδικό πιάτο με ζυμαρικά καλυμμένα με πάστα μαύρων φασολιών. Σε πολλά μέρη γίνονται αγώνες όπου συμμετέχουν μόνοι με μεγάλο ζήλο για να πνίξουν τις λύπες τους. Οι καφετέριες αυτή την ημέρα γίνονται μάρτυρες μιας έκρηξης στις πωλήσεις μαύρου καφέ και ακόμη και εταιρείες που προσφέρουν υπηρεσίες παραγωγής ταιριάσματος χρησιμοποιούν αυτήν την ευκαιρία προς όφελός τους. Εάν είστε ελεύθεροι, μπορεί να θέλετε να ζήσετε αυτό το γεγονός στη Νότια Κορέα.

  1. Μακιγιάζ για Άντρες
    Μεταξύ πολλών διασκεδαστικών γεγονότων για τη Νότια Κορέα, μπορεί να βρείτε αυτό το μοναδικό εκπληκτικό. Στη Νότια Κορέα, δεν υπάρχει καμία προκατάληψη εναντίον των ανδρών που προτιμούν να φορούν μακιγιάζ. Η χρήση μακιγιάζ είναι ένα σημαντικό μέρος της καθημερινής ρουτίνας για τους Νοτιοκορεάτες άνδρες.

Δεν είναι μυστικό ότι η βιομηχανία καλλυντικών και περιποίησης δέρματος ανθεί στη Νότια Κορέα, αλλά το πιο ενδιαφέρον μέρος είναι ότι η αγορά είναι γεμάτη επιλογές και για τους άντρες, καθώς όλοι έχουν το δικαίωμα να δείχνουν καλύτερα, κάτι που είναι αρκετά λυτρωτικό, δεν είναι Οι Κορεάτες άντρες και γυναίκες έχουν μεγάλη επίγνωση της εμφάνισής τους και έτσι καταβάλλουν προσπάθειες για να διατηρήσουν αυτό που θεωρείται τέλεια εμφάνιση.

  1. Χώρα των εραστών του ποτού
  2. Ένα από τα ενδιαφέροντα στοιχεία για τη Νότια Κορέα είναι ότι είναι ένας από τους κορυφαίους καταναλωτές αλκοόλ στον κόσμο. Αν σας αρέσει το ποτό, θα σας αρέσει η Νότια Κορέα, καθώς εδώ είναι πιθανό να βρείτε μια vintage και εξωτική συλλογή από κρασιά και ποτά. Καθώς οι Κορεάτες είναι ένας από τους κορυφαίους πότες στην Ασία, έχει τις ρίζες της στην παράδοση και τον πολιτισμό τους να γιορτάζουν τις περισσότερες περιπτώσεις και εκδηλώσεις με αλκοόλ. Επιπλέον, η κατανάλωση αλκοόλ σε δημόσιους χώρους επιτρέπεται εντελώς στη Νότια Κορέα, οπότε μην εκπλαγείτε αν δείτε ανθρώπους να κουβαλούν και να απολαμβάνουν κουτιά από τα αγαπημένα τους ποτά ενώ βρίσκεστε εν κινήσει.

Ο μεγαλύτερος συντελεστής στο να γίνουν οι Νοτιοκορεάτες η χώρα των εραστών του ποτού είναι το Soju, ένα διαυγές, άχρωμο αλκοολούχο ποτό που μοιάζει σχεδόν με τη βότκα. Το Soju είναι επίσης γνωστό ως το εθνικό ποτό της Νότιας Κορέας και παρασκευάζεται παραδοσιακά από κόκκους σιταριού, κριθαριού ή ρυζιού. Η περιεκτικότητα σε αλκοόλ στο Soju μπορεί να κυμαίνεται μεταξύ 12,9 και 53 τοις εκατό.

  1. Το Ταεκβοντό Κατάγεται από τη Νότια Κορέα
    Το Taekwondo Προέρχεται από τη Νότια Κορέα Το Tae Kwon Do ή Taekwondo, μια από τις παλαιότερες μορφές πολεμικών τεχνών που χρονολογείται από 2000 χρόνια, ξεκίνησε από τη Νότια Κορέα. Αυτό είναι ένα από τα σημαντικά γεγονότα για τη Νότια Κορέα που γνωρίζουν τα περισσότερα άτομα. Το Taekwondo είναι το πιο δημοφιλές άθλημα της χώρας και η συμβολή της Νότιας Κορέας στο πιο διάσημο αθλητικό γεγονός, τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Οι άνθρωποι της Νότιας Κορέας, ειδικά οι νέοι που ενδιαφέρονται για τον αθλητισμό είναι πολύ παθιασμένοι με αυτήν την τέχνη της αυτοάμυνας. Μιλώντας για την κυριολεκτική μετάφραση της λέξης Tae Kwon Do, είναι «κλώτσημα», «γροθιά» και «η τέχνη ή ο τρόπος του». Απλώς περπατήστε στους δρόμους της Σεούλ, ένα από τα καλύτερα μέρη για επίσκεψη στη Νότια Κορέα και θα δείτε πολλές σχολές προπόνησης Taekwondo τριγύρω.
  2. Η Παγκόσμια Πρωτεύουσα της Αισθητικής Χειρουργικής
  3. Σε αυτήν τη λίστα με διασκεδαστικά γεγονότα για τη Νότια Κορέα, αυτό μπορεί να σας εκπλήξει. Η χώρα είναι ένας από τους δημοφιλείς και ιδιαίτερα προτιμώμενους προορισμούς για ιατρικές περιηγήσεις sm, συγκεκριμένα της αισθητικής χειρουργικής. Ενώ εξακολουθεί να είναι ταμπού στις γειτονικές χώρες της Νότιας Κορέας και του δυτικού κόσμου, η αισθητική χειρουργική είναι ευρέως αποδεκτή και εγκεκριμένη σε ολόκληρο το έθνος. Στην πραγματικότητα, οι περισσότεροι γονείς υποστηρίζουν ακόμη και τα παιδιά τους για να το αποκτήσουν (αν πιστεύουν ότι θα έπρεπε) πριν ξεκινήσουν το πανεπιστήμιο. Με τον υψηλότερο αριθμό αισθητικών επεμβάσεων στον κόσμο που γίνονται κατά κεφαλήν, η πραγματοποίηση αισθητικής χειρουργικής στη Νότια Κορέα είναι εξίσου συνηθισμένη και φυσιολογική με το να πηγαίνετε στον οδοντίατρο για να πάρετε τα σιδεράκια σας. Άνθρωποι σε όλο τον κόσμο έρχονται εδώ για να βελτιώσουν περαιτέρω την εμφάνισή τους.
  4. Η γνώση της ομάδας αίματος ενός ατόμου είναι μεγάλη υπόθεση
    Ένα από τα άγνωστα γεγονότα για τη Νότια Κορέα που οι περισσότεροι άνθρωποι δεν γνωρίζουν είναι ότι το να γνωρίζει κάποιος την ομάδα αίματος του είναι κάτι μεγάλο. Εκτός της Ανατολικής Ασίας, οι άνθρωποι γενικά δεν ενοχλούνται για τους τύπους αίματος τους, εκτός εάν βρίσκονται σε επείγουσα ιατρική κατάσταση και αναζητούν αιμοδότες μιας συγκεκριμένης ομάδας αίματος. Ωστόσο, στη Νότια Κορέα, πιστεύεται ότι είναι ένα σημαντικό σημάδι της προσωπικότητας και των χαρακτηριστικών σας. Είναι τόσο σημαντικό που ορισμένοι Κορεάτες λαμβάνουν υπόψη τον τύπο αίματος όταν βγαίνουν ραντεβού ή αναζητούν ένα ρομαντικό ταίρι εκτός από τα ζώδια. Δεν θα βρείτε σχεδόν κανέναν Νοτιοκορεάτη που να μην γνωρίζει την ομάδα αίματος του. Ενδιαφέρον, έτσι δεν είναι;
  5. Ένα νεογέννητο στη Νότια Κορέα είναι ενός έτους
    Υπάρχουν πολλά ενδιαφέροντα στοιχεία για τη Νότια Κορέα, αλλά αυτό είναι αρκετά συναρπαστικό να το γνωρίζουμε. Οι Κορεάτες γίνονται αυτόματα ενός έτους κατά τη γέννηση. Υπάρχουν πολλοί λόγοι πίσω από αυτό, αλλά η πιο απλή λογική λέει, αφού το μωρό μένει στην κοιλιά της μητέρας τους για εννέα μήνες, δηλαδή περίπου ένα έτος, είναι ενός έτους κατά τη γέννηση. Αν θέλετε να βρείτε την ηλικία οποιουδήποτε Κορεάτη, μπορείτε απλά να ακολουθήσετε αυτόν τον τύπο για να βρείτε την ηλικία:
  6. (Τρέχον έτος – έτος γέννησής σας) + 1 = Κορεάτικη ηλικία

  1. Έτσι, δεν έχει σημασία αν μοιράζεστε τα ίδια γενέθλια με έναν Κορεάτη, αυτός/αυτή θα είναι πάντα μεγαλύτερος από εσάς.
  2. Η χώρα της Νότιας Κορέας σας επιφυλάσσει πολλές εκπλήξεις. Εάν έχετε σχέδιο να επισκεφτείτε αυτό το συναρπαστικό έθνος σύντομα, φροντίστε να συλλέξετε πληροφορίες και να υποβάλετε αίτηση για βίζα για τη Νότια Κορέα για Ινδούς.