ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

Νέα εποχή στο ελληνικό ποδόσφαιρο με τη λειτουργία υπερσύγχρονων συστημάτων ηλεκτρονικής εποπτείας σε όλα τα γήπεδα της Super League

Details

Parent Category: ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Category: ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ 
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ 
 
Αθήνα, 7 Μαρτίου 2024
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
 
Γ. Βρούτσης: Σύμμαχοί μας οι ίδιοι οι φίλαθλοι και οι ΠΑΕ, τους ευχαριστώ για την στάση τους και εύχομαι καλή επιτυχία σε όλους στη συνέχεια του πρωταθλήματος, ιδιαιτέρως καλά αποτελέσματα σε Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ στη μάχη τους στο Conference League
 
Σε εφαρμογή η λειτουργία του υπερσύγχρονου συστήματος ηλεκτρονικής εποπτείας σε όλα τα γήπεδα της Super League, με κάμερες τελευταίας τεχνολογίας υψηλής ευκρίνειας, που θα καλύπτουν το μεγαλύτερο μέρος των κερκίδων, του αγωνιστικού χώρου και στοχευμένων περιοχών πέριξ των αποδυτηρίων. 
Σημειώνεται ότι καμία ΠΑΕ, που αγωνίζεται στη Super League, δεν θα αγωνίζεται με θεατές στις εγχώριες διοργανώσεις, εάν δεν έχει εγκατεστημένο και σε πλήρη λειτουργία το ηλεκτρονικό σύστημα παρακολούθησης και εποπτείας της αθλητικής εγκατάστασης που χρησιμοποιεί ως έδρα της.
 
Η 6η Μαρτίου 2024 ήταν η δεύτερη ημερομηνία ορόσημο για την εφαρμογή του Ν. 5085/2024 που ψηφίστηκε με ευρεία συναίνεση από το ελληνικό κοινοβούλιο για την αποτροπή και αντιμετώπιση των παραβατικών συμπεριφορών στο πλαίσιο αθλητικών συναντήσεων.
Η πλήρης εφαρμογή των διατάξεων του Νόμου θα ολοκληρωθεί στις 9 Απριλίου 2024, οπότε και θα ισχύει το σύστημα ταυτοπροσωπίας μέσω του κινητού τηλεφώνου των κατόχων των εισιτηρίων με προηγούμενη εγγραφή τους στο Εθνικό Μητρώο Επικοινωνίας (ΕΜΕπ). 
 
Υπενθυμίζεται ότι ο έλεγχος για την απρόσκοπτη λειτουργία των καμερών σε κάθε στάδιο πιστοποιείται με συγκεκριμένη διαδικασία, που ορίζει ο νόμος, από την ΕΛΑΣ, η οποία έχει την ευθύνη για να εξακριβώσει αν όλα βαίνουν καλώς και να δώσει το «πράσινο φως» διεξαγωγής της κάθε αναμέτρησης.
 
«Ξεκίνησε μία νέα εποχή για το ελληνικό ποδόσφαιρο, στην συντονισμένη προσπάθεια που κάνουμε Πολιτεία και ΠΑΕ για την αναβάθμιση του προϊόντος και την επιστροφή των οικογενειών στα γήπεδα. 
Στόχος μας είναι η διασφάλιση των συνθηκών εκείνων που θα επιτρέψουν στον κάθε πολίτη της χώρας να νιώσει ασφαλής μέσα σε μία ποδοσφαιρική αναμέτρηση, και προς αυτήν την κατεύθυνση επιβάλλονται και οι προληπτικές διοικητικές κυρώσεις, εάν και εφόσον κάποια ΠΑΕ δεν συμμορφώνεται με τις διατάξεις του Νόμου. 
 
Θεωρούμε τις ΠΑΕ απαραίτητους συμμάχους στην προσπάθειά μας, όπως και τους ίδιους τους φιλάθλους, και τους ευχαριστώ όλους για την μέχρι τώρα στάση τους. 
Εύχομαι στις ομάδες της Super League καλή επιτυχία στα play off και στα play out του πρωταθλήματος. Επιπλέον και ιδιαίτερα στον Ολυμπιακό και στον ΠΑΟΚ που αγωνίζονται απόψε για το Conference League καλά αποτελέσματα. 
 
Θα είμαστε περήφανοι να συνεχίσουν και οι δύο στον θεσμό και να διεκδικήσουν ακόμα και το τρόπαιο. Το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει ξεκινήσει την αντεπίθεσή του!», δήλωσε ο κ. Βρούτσης με αφορμή την έναρξη της λειτουργίας των καμερών σε όλα τα γήπεδα της Super League.