Το αστυνομικό δελτίο και οι ανακοινώσεις

 
Αθήνα, 7 Σεπτεμβρίου 2023

Εξιχνιάστηκε υπόθεση συμπλοκής μεταξύ δύο ατόμων με εκατέρωθεν πυροβολισμούς που σημειώθηκαν την 29-8-2023 στις Αχαρνές Αττικής 
Οι δύο δράστες (36χρονος και 35χρονος) πυροβόλησαν διαδοχικά ο ένας τον άλλο και τραυματίστηκαν αμφότεροι 
Από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, εξιχνιάστηκε υπόθεση συμπλοκής μεταξύ δύο ατόμων με εκατέρωθεν πυροβολισμούς που σημειώθηκαν πρώτες πρωινές ώρες της 29-8-2023, στον προαύλιο χώρο Ιερού Ναού στις Αχαρνές.
Για την υπόθεση συνελήφθησαν δυνάμει σχετικών ενταλμάτων 36χρονος και 35χρονος, οι οποίοι κατηγορούνται για το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας.
Όπως προέκυψε από την προανακριτική έρευνα, οι κατηγορούμενοι βρίσκονταν στον περιβάλλοντα χώρο του Ιερού Ναού, όταν ο 35χρονος προσέγγισε τον 36χρονο με σκοπό να επιλύσουν προσωπικές τους διαφορές.
Ακολούθως, ο 35χρονος απομακρύνθηκε από το σημείο, έχοντας ξεχάσει στο τραπέζι τσαντάκι το οποίο περιείχε περίστροφο, με το οποίο ο 36χρονος τον πυροβόλησε και τον τραυμάτισε στην κνήμη, ενώ στη συνέχεια ο 35χρονος, αφού ανέκτησε το όπλο, πυροβόλησε και έπληξε τον 36χρονο στο κεφάλι.
Ο 36χρονος διακομίστηκε με ασθενοφόρο σε νοσοκομείο, όπου εξακολουθεί να νοσηλεύεται, ενώ τον 35χρονο μετέφεραν οικείοι του σε άλλο νοσοκομείο.
Σημειώνεται ότι, και οι δύο συλληφθέντες έχουν -κατά περίπτωση- κατηγορηθεί στο παρελθόν για σοβαρά αδικήματα, όπως ανθρωποκτονία, συμμετοχή και ένταξη σε εγκληματικές οργανώσεις που διαπράττουν αδικήματα κατά της ιδιοκτησίας και διακίνηση ναρκωτικών.