Το αστυνομικό δελτίο και οι ανακοινώσεις

Θεσσαλονίκη, 26 Σεπτεμβρίου 2023

Εξιχνιάστηκε υπόθεση κλοπής από οικία ηλικιωμένης στην περιοχή της Ανάληψης, κατά την οποία αφαιρέθηκε μεγάλο χρηματικό ποσό, λίρες και κοσμήματα
 Η αξία των κλοπιμαίων ξεπερνά τα 250.000 ευρώ
Η μεθοδική και επιστάμενη έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Χαριλάου – Ανάληψης οδήγησε στην εξιχνίαση περίπτωσης διακεκριμένης κλοπής από οικία ηλικιωμένης στην περιοχή της Ανάληψης, για την οποία ταυτοποιήθηκε ως δράστης 33χρονος ημεδαπός.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο ανωτέρω μαζί με συνεργό, τον Ιούνιο του τρέχοντος έτους, προσέγγισε ηλικιωμένη προσποιούμενος τον τεχνικό ανελκυστήρα. Στη συνέχεια με το πρόσχημα διαρροής ηλεκτρικού ρεύματος από την οικία της ηλικιωμένης, εισήλθε στο εσωτερικό του διαμερίσματος και την απασχολούσε σε διάφορα σημεία του σπιτιού, ενώ μετά την αποχώρησή του, η γυναίκα διαπίστωσε την αφαίρεση μεγάλου χρηματικού ποσού, χρυσών λιρών και κοσμημάτων, η συνολική αξία των οποίων ξεπερνά τα 250.000 ευρώ.
Σημειώνεται ότι, ο 33χρονος συνελήφθη δυνάμει σχετικού εντάλματος που εκδόθηκε από Ειδικό Ανακριτικό Τμήμα του Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης κατόπιν υποβολής σχετικής δικογραφίας, η οποία σχηματίσθηκε από την ανωτέρω Υπηρεσία για τη συγκεκριμένη υπόθεση. Η σύλληψη πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια οργανωμένης επιχείρησης Υπηρεσιών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο διερεύνησης έτερης ποινικής υπόθεσης στην οποία εμπλέκεται (σχετ. το από 23-09-2023 Δ.Τ. της Υπηρεσίας μας).
Με αφορμή το ανωτέρω περιστατικό οι πολίτες μπορούν να ενημερωθούν και να βρουν συμβουλές για την ασφάλεια και την αποφυγή εξαπάτησής τους, εδώ.