αστυνομικά νεα και ειδήσεις Αστυνομικό ρεπορτάζ

Αθήνα, 13 Ιουλίου 2023

 Εξιχνιάστηκε υπόθεση εντοπισμού περισσότερων από 28 κιλών κάνναβης σε κατάστημα στου Ζωγράφου
Συνελήφθη 42χρονος αλλοδαπός για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών και περί όπλων
Στη δικογραφία περιλαμβάνονται ακόμα δύο άτομα
Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής εξιχνιάστηκε υπόθεση εντοπισμού ναρκωτικών σε κατάστημα στην περιοχή του Ζωγράφου, κατά τη διάρκεια εκτέλεσης διαταγής απόδοσης.
Για την υπόθεση συνελήφθη πρωινές ώρες της Τρίτης 11 Ιουλίου 2023, στην περιοχή του Ζωγράφου 42χρονος αλλοδαπός για παράβαση της νόμου περί ναρκωτικών και περί όπλων, ενώ στη δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνονται ακόμα 43χρονη ημεδαπή και 25χρονος αλλοδαπός.
Ως προς το χρονικό της υπόθεσης, απογευματινές ώρες της 4ης Ιουλίου 2023, κατά τη διάρκεια καταγραφής κινητών πραγμάτων από δικαστικό επιμελητή στο ανωτέρω κατάστημα, εντοπίστηκαν συσκευασίες που περιείχαν συνολικά -28- κιλά και -511- γραμμάρια ακατέργαστης και κατεργασμένης κάνναβης.
Ακολούθησε προανακριτική έρευνα, στο πλαίσιο της οποίας αξιοποιήθηκαν στοιχεία και δεδομένα σχετικά με τη μίσθωση του ακινήτου με αποτέλεσμα να ταυτοποιηθούν οι κατηγορούμενοι ως εμπλεκόμενοι στην υπόθεση.
Παράλληλα, προέκυψε η διεύθυνση διαμονής της 43χρονης και του 42χρονου σε διαμέρισμα στην περιοχή του Ζωγράφου, όπου κατά την έρευνα που πραγματοποιήθηκε, παρουσία δικαστικού λειτουργού, εντοπίστηκε ο 42χρονος και συνελήφθη.
Συνολικά στο πλαίσιο των ερευνών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

-7- κιλά και -699- γραμμ. ακατέργαστης κάνναβης,
-20- κιλά και -812- γραμμ. κατεργασμένης κάνναβης,
αναδιπλούμενος σουγιάς και
κινητό τηλέφωνο.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή, ενώ οι έρευνες για τον εντοπισμό των συνεργών του, καθώς και τυχόν άλλων εμπλεκομένων, συνεχίζονται.