Αστυνομία: Τελευταία νέα από το αστυνομικό ρεπορτάζ

Θεσσαλονίκη, 23 Σεπτεμβρίου 2023
 
 Εξιχνιάστηκε απόπειρα εκβίασης σε βάρος 32χρονου από το Τμήμα Ασφαλείας Αμπελοκήπων – Μενεμένης
Ταυτοποιήθηκαν συνολικά 9 δράστες,  από τους οποίους οι 3 συνελήφθησαν
 
Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Αμπελοκήπων – Μενεμένης, στο πλαίσιο διερεύνησης καταγγελίας, εξιχνίασαν απόπειρα εκβίασης σε βάρος 32χρονου ημεδαπού.
Για την υπόθεση, πραγματοποιήθηκε οργανωμένη επιχείρηση σε περιοχές της Θεσσαλονίκης, με τη συνδρομή του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών, του Τμήματος Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας και του Τμήματος Ασφαλείας Δέλτα της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.
Στο πλαίσιο αυτό, συνελήφθησαν τρία (3) άτομα, για έναν εκ των οποίων εκκρεμούσε Ένταλμα Σύλληψης Ειδικού Τμήματος Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης  για τα αδικήματα της διακεκριμένης κλοπής και ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ακόμη έξι (6) ατόμων, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για τα, κατά περίπτωση, αδικήματα της ληστείας, παράβασης της νομοθεσίας περί όπλων, απόπειρας εκβίασης, επικίνδυνης σωματικής βλάβης και κλοπής.
Πρόκειται για άτομα, ηλικίας από 22 έως 47 ετών, οι οποίοι από τα τέλη Αυγούστου του τρέχοντος έτους, με την απειλή πως θα εξαναγκάσουν δια της βίας τον παθόντα να εγκαταλείψει την οικίας του, απαίτησαν εκβιαστικά από τον 32χρονο το χρηματικό ποσό των (25.000) ευρώ, χωρίς ωστόσο να πετύχουν τον σκοπό τους.
Μετά το περιστατικό, ο 32χρονος αποχώρησε από την οικία και σύμφωνα με την καταγγελία, τρεις από τους δράστες εκμεταλλευόμενοι την απουσία του, αφαίρεσαν από το εσωτερικό της το χρηματικό ποσό των (20.000) ευρώ, καθώς και τρόφιμα αξίας περίπου (3.000) ευρώ.
Επιπλέον, οι ανωτέρω σε συνάντηση που είχαν με τον παθόντα τον Σεπτέμβριο, απαίτησαν εκ νέου το χρηματικό ποσό των 25.000 ευρώ, ενώ στη συνέχεια τον χτύπησαν τραυματίζοντάς τον ελαφρά και με την απειλή όπλου του αφαίρεσαν το αυτοκίνητο.
Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν, στον αρμόδιο Εισαγγελέα και το προαναφερόμενο όχημα βρέθηκε και κατασχέθηκε.