Επικαιρότητα και άρθρα για Αστυνομικό δελτίο

 
 
  
Αθήνα, 20 Ιουλίου 2023

Εξιχνιάστηκαν ληστεία και -8- περιπτώσεις κλοπών σε διάφορες περιοχές της Αττικής
Ταυτοποιήθηκε ως δράστης 50χρονος αλλοδαπός έγκλειστος σε Κατάστημα Κράτησης
Από το Τμήμα Ασφαλείας Κηφισιάς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής, εξιχνιάστηκαν ληστεία και -8- περιπτώσεις κλοπών από οικίες σε διάφορες περιοχές της Αττικής, οι οποίες διαπράχθηκαν κατά το χρονικό διάστημα από αρχές Ιουλίου έως τέλη Σεπτεμβρίου του προηγούμενου έτους.
Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 50χρονου αλλοδαπού για ληστεία, κλοπές κατ’ εξακολούθηση και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων, ο οποίος είναι έγκλειστος σε Κατάστημα Κράτησης.
Όπως προέκυψε από την έρευνα, ο 50χρονος προέβαινε συστηματικά σε διαρρήξεις-κλοπές (τετελεσμένες και σε απόπειρα) από οικίες, δρώντας κατά κύριο λόγο τις βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες σε Κηφισιά, Παλαιά Φώκαια και Πικέρμι.
Σε κάποιες περιπτώσεις, ο 50χρονος αφαιρούσε, εκτός των υπολοίπων κλοπιμαίων, κλειδιά αυτοκινήτου από τις οικίες που παραβίαζε, με τα οποία ξεκλείδωνε και εκκινούσε τα αυτοκίνητα των ιδιοκτητών που ήταν σταθμευμένα πλησίον των οικιών, χρησιμοποιώντας τα ως μέσα διαφυγής.
Όσον αφορά την τελεσθείσα ληστεία, ο 50χρονος εισήλθε σε οικία στην Κηφισιά, ακινητοποίησε υπό την απειλή όπλου την οικιακή βοηθό και αφαίρεσε χρηματικό ποσό και κοσμήματα.
Ο 50χρονος είχε συλληφθεί τέλη Σεπτεμβρίου από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, ως μέλος συμμορίας που διέπραττε ληστείες και κλοπές σε περιοχές της Θεσσαλονίκης (σχετικό το από 24-9-2022 Δελτίο Τύπου Γ.Ε.Δ.Θ.).
Η σχηματισθείσα δικογραφία υποβλήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.