Αστυνομικά

Αθήνα, 21 Οκτωβρίου 2023

Εξιχνιάστηκαν -31- περιπτώσεις απάτης με το πρόσχημα ενοικίασης διαμερίσματος στην Αγία Παρασκευή
Ταυτοποιήθηκε 41χρονος ως δράστης
Από την παράνομη δραστηριότητά του αποκόμισε παράνομο όφελος ύψους -95.873- ευρώ
Εξιχνιάστηκαν, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Αγίας Παρασκευής, -31- περιπτώσεις απάτης, τις οποίες διέπραξε 41χρονος με το πρόσχημα ενοικίασης διαμερίσματος μέσω ιστοσελίδων.
Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από καταγγελίες πολιτών, σύμφωνα με τις οποίες από τον Ιούνιο του 2023, άτομο που παρουσιαζόταν ως δικηγόρος, τους εξαπατούσε με το πρόσχημα ενοικίασης διαμερίσματος ιδιοκτησίας του στην Αγία Παρασκευή.
Πιο αναλυτικά, ο κατηγορούμενος προέβαινε σε σχετικές αναρτήσεις σε ιστοσελίδες ενοικίασης και πώλησης ακίνητης περιουσίας και αφού ερχόταν σε επικοινωνία με υποψήφιους ενοικιαστές-θύματά του, τους αποσπούσε χρηματικά ποσά ως προκαταβολή μηνιαίου μισθώματος, με πρόφαση τη δέσμευση της συμφωνίας.
Για να το πετύχει αυτό, συνέτασσε μισθωτήριο συμφωνητικού κατοικίας το οποίο αναρτούσε στην ιστοσελίδα της Α.Α.Δ.Ε., ωστόσο μετά την καταβολή των χρημάτων προέβαινε στη λύση του μισθωτηρίου, ώστε να προχωρήσει σε νέα δήλωση με το επόμενο θύμα του.
Μάλιστα, ως αιτιολογία για την αδυναμία μετοίκησης στο διαμέρισμά του προέτασσε την έκδοση διαταγής πλειστηριασμού ή εμπόδια οικογενειακής φύσεως, υποσχόμενος ότι θα επιστρέψει το καταβληθέν χρηματικό ποσό.
Από τη μέχρι σήμερα προανάκριση, προέκυψε ότι ο κατηγορούμενος, σε -31- περιπτώσεις απάτης που έχουν εξιχνιασθεί, έχει αποσπάσει συνολικά -127.623- ευρώ από τα θύματά του, επιστρέφοντας σε μερικούς εξ’ αυτών το χρηματικό ποσό των -31.750- ευρώ.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του για απάτη, τετελεσμένη και σε απόπειρα, κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση, εξύβριση, εκβίαση και απειλή, υποβλήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.