Κατηγορία Αστυνομικό δελτίο

 
Αθήνα, 12 Οκτωβρίου 2023

Εξιχνιάσθηκε η ανθρωποκτονία 35χρονου αλλοδαπού που τελέστηκε στο Περιστέρι
Για την υπόθεση κατηγορούνται -6- ομοεθνείς του θύματος, από τους οποίους οι -5-συνελήφθησαν δυνάμει ενταλμάτων σύλληψης
Από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, εξιχνιάσθηκε η υπόθεση ανθρωποκτονίας 35χρονου αλλοδαπού, η σορός του οποίου βρέθηκε μεσημβρινές ώρες της 22-03-2023, σε υπαίθριο χώρο στάθμευσης στον Ασπρόπυργο Αττικής.
Για την υπόθεση συνελήφθησαν, δυνάμει σχετικών ενταλμάτων, απογευματινές ώρες την Τρίτη 10 Οκτωβρίου 2023, σε Περιστέρι και Άγιο Ιωάννη Ρέντη Αττικής, πέντε (5) αλλοδαποί –ομοεθνείς του θύματος-, ενώ στη δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνεται ακόμη ένα άτομο.
Προηγήθηκε δακτυλοσκοπική διακρίβωση των στοιχείων ταυτότητας του θύματος, τα οποία στο αρχικό στάδιο των ερευνών ήταν άγνωστα, ενώ από την αυτοψία που πραγματοποιήθηκε στον ανωτέρω τόπο -όπου βρέθηκε η σορός του-, προέκυψαν σημαντικά στοιχεία που οδήγησαν στη διαλεύκανση της υπόθεσης.
Ακολούθησε κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση πληροφοριακών και προανακριτικών στοιχείων, από την περαιτέρω ανάλυση των οποίων διαπιστώθηκε η εμπλοκή των ανωτέρω κατηγορουμένων.
Συγκεκριμένα, διαπιστώθηκε ότι η ανθρωποκτονία τελέστηκε στο Περιστέρι, ενώ περαιτέρω προέκυψε η συμμετοχή των κατηγορούμενων και στην μεταφορά της σορού του θύματος στην περιοχή του Ασπροπύργου.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.