Αστυνομικό ρεπορτάζ

Αθήνα, 14 Ιουλίου 2023
 
Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που διέπραττε ένοπλες ληστείες σε χρηματαποστολές στην Αττική
Συνελήφθησαν -3- μέλη της οργάνωσης
Εξιχνιάσθηκε ληστεία σε βάρος υπαλλήλων χρηματαποστολής στα Σεπόλια κατά την οποία είχαν αφαιρέσει 150.000 ευρώ
Κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων, πιστόλι, -35- φυσίγγια καθώς και δίκυκλη μοτοσικλέτα και είδη ρουχισμού που χρησιμοποίησαν την ημέρα της ληστείας
Από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούνταν στην διάπραξη ένοπλων ληστειών σε χρηματαποστολές κατά το χρόνο που πραγματοποιούνταν ανεφοδιασμοί σε ΑΤΜ στην Αττική.
Για την αποδόμηση της εγκληματικής οργάνωσης πραγματοποιήθηκε πρωινές ώρες χθες, Πέμπτη 13 Ιουλίου 2023, οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση σε Άνω Λιόσια, Μεταμόρφωση και Μελίσσια κατά την οποία συνελήφθησαν τρία (3) μέλη της οργάνωσης.
Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για –κατά περίπτωση- σύσταση  εγκληματικής οργάνωσης και ληστεία κατά συναυτουργία, απείθεια καθώς και παραβάσεις των νομοθεσιών για τα ναρκωτικά, τα όπλα και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.
Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι ανωτέρω τουλάχιστον από τα μέσα Φεβρουαρίου του 2023, είχαν συστήσει και ενταχθεί σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό την διάπραξη ληστειών σε διάφορες περιοχές της Αττικής.
Τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης ενεργούσαν με διακριτούς ρόλους (φυσικοί αυτουργοί, τσιλιαδόροι κ.λπ.), ενώ στόχος τους ήταν κυρίως καταστήματα ή χώροι στα οποία υπήρχαν εγκατεστημένα ΑΤΜ.
Μάλιστα, προκειμένου να δυσχεραίνουν τον εντοπισμό τους, κατά τη διάπραξη της ληστείας, είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, φορούσαν γάντια και έφεραν πιστόλια με τα οποία ακινητοποιούσαν τον υπάλληλο των χρηματαποστολών, ενώ για τη μετάβαση και τη διαφυγή τους χρησιμοποιούσαν δίκυκλη μοτοσικλέτα με την οποία στη συνέχεια μετέβαιναν σε αποθηκευτικό χώρο – ορμητήριο.
Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε οικίες καθώς και από την κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

-8- χάπια,
-3- αυτοκίνητα και δίκυκλη μοτοσικλέτα,
πιστόλι, -2- γεμιστήρες, -35- φυσίγγια,
είδη ρουχισμού που φορούσαν την ημέρα της ληστείας και
11.250 ευρώ.

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα, έχει εξιχνιαστεί περίπτωση ληστείας που διέπραξαν πρωινές ώρες της 15-03-2023 στα Σεπόλια όπου έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους και με την απειλή πιστολιών, αφαίρεσαν -150.000- ευρώ την στιγμή ανεφοδιασμού ΑΤΜ.
Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή, ενώ η έρευνα για τη διακρίβωση του πλήρους εύρους της εγκληματικής τους δραστηριότητας συνεχίζεται.