ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

Τις εγκαταστάσεις του ΟΑΚΑ και το Ολυμπιακό Μουσείο επισκέφτηκε ο Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Γιώργος Κουμεντάκης συνοδευόμενος από τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού Γιώργο Μαυρωτά.

Ο κ. Κουμεντάκης τον οποίο υποδέχτηκε, η αντιπρόεδρος του ΔΣ του ΟΑΚΑ, Ασπασία Αντωνοπούλου, ο Συντονιστής Γενικός Διευθυντής, Κωνσταντίνος Χαλιορής και ο αναπληρωτής διευθυντής, Νίκος Μωραϊτης, ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις και δήλωσε ιδιαίτερα συγκινημένος που ξαναβρέθηκε στους χώρους, όπου είχε αφήσει το αποτύπωμά του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, ως μουσικός διευθυντής και δημιουργός του μουσικού σεναρίου των τελετών Έναρξης και Λήξης.

«Χαίρομαι που βλέπω το ΟΑΚΑ, να είναι ένας ζωντανός οργανισμός μετά από τόσα χρόνια», δήλωσε χαρακτηριστικά κατά την ξενάγησή του στο κεντρικό στάδιο, την κεντρική σουίτα, τους αρχαιολογικούς χώρους, το Ολυμπιακό Ποδηλατοδρόμιο, το Ολυμπιακό Κολυμβητήριο, την ανακαινισμένη αίθουσα Τύπου κ.α..

O Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για τον τρόπο λειτουργίας και χρήσης του ΟΑΚΑ, ενώ παράλληλα συζήτησε με τους κ.κ. Μαυρωτά και Χαλιορή, προτάσεις ώστε να γίνει ακόμη περισσότερο εξωστρεφές, κάνοντας μεγαλύτερο άνοιγμα στον πολιτισμό, για να επιτευχθεί το «πάντρεμα» του αθλητισμού και του πολιτισμού μέσα από τις εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου με τη φιλοξενία πολιτιστικών εκδηλώσεων.

Στη συνέχεια επισκέφτηκαν το Ολυμπιακό Μουσείο της Αθήνας, όπου τους υποδέχτηκε η διευθύντρια Μαρία Παπαϊωάννου. Ο κ. Κουμεντάκης έμεινε εντυπωσιασμένος από το Μουσείο και ιδιαίτερα από τον τρόπο παρουσίασης των εκθεμάτων της τελετής έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας.