Το αστυνομικό δελτίο και οι ανακοινώσεις

Αθήνα, 3 Οκτωβρίου 2023

Εντατικοί έλεγχοι της Τροχαίας στην Αττική – Στόχευση στην αντιμετώπιση της ηχορύπανσης και τήρησης του Κ.Ο.Κ. – 145 παραβάσεις, 100 αφαιρέσεις στοιχείων κυκλοφορίας και 1 σύλληψη
Στο πλαίσιο του νέου ολιστικού σχεδίου για την οδική ασφάλεια που εξαγγέλθηκε και υλοποιείται με συνέπεια, η Ελληνική Αστυνομία συνεχίζει τις στοχευμένες δράσεις της προς αυτή την κατεύθυνση.
Χθες, Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2023, διενεργήθηκαν εξειδικευμένοι τροχονομικοί έλεγχοι της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, σε Άλιμο και Αγία Βαρβάρα, με σκοπό την αντιμετώπιση της ηχορύπανσης που προκαλείται από εξατμίσεις και ηχητικά συστήματα, των αυτοσχέδιων παράνομων αγώνων, καθώς και άλλων επικίνδυνων παραβάσεων.
Στο πλαίσιο αυτό, βεβαιώθηκαν 145 παραβάσεις Κ.Ο.Κ., για τις οποίες επιβλήθηκαν τα ανάλογα διοικητικά πρόστιμα, ενώ επιπλέον συνελήφθη ένα άτομο για στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης.
Πιο αναλυτικά, οι παραβάσεις που βεβαιώθηκαν ήταν:

48 για μη χρήση προστατευτικού κράνους,
14 για θόρυβο,
14 για στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης,
13 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας,
  7 για φιμέ μεμβράνες,
  6 για έλλειψη κρατικής πινακίδας,
  3 για ΚΤΕΟ,
  3 για στέρηση καθρέφτη,
  2 για οδήγηση σε κατάσταση μέθης,
  1 για ανασφάλιστο όχημα,
  1 για επίδειξη και
33 λοιπές παραβάσεις.

Παράλληλα, αφαιρέθηκαν 50 άδειες κυκλοφορίας, 43 άδειες ικανότητας οδήγησης και 12 πινακίδες (5 ζεύγη και 2 μονές), ενώ επιπλέον, ακινητοποιήθηκαν και μεταφέρθηκαν 19 οχήματα.
Η Ελληνική Αστυνομία θα συνεχίσει προς την κατεύθυνση προτεραιοποίησης της οδικής ασφάλειας, συνεχίζοντας με συνέπεια τους στοχευμένους ελέγχους.