αστυνομικά νεα και ειδήσεις Αστυνομικό ρεπορτάζ

Αθήνα, 28 Αυγούστου 2023

Ειδικές επιχειρησιακές δράσεις για την πρόληψη της εγκληματικότητας σε όλη την επικράτεια
Στοχευμένες αστυνομικές δράσεις πραγματοποιήθηκαν σε ολόκληρη την επικράτεια το διάστημα από 21 έως 28 Αυγούστου 2023, στο πλαίσιο υλοποίησης του Στρατηγικού Σχεδιασμού του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας και τη βελτίωση του επιπέδου ασφαλείας των πολιτών.
Στο πλαίσιο αυτό δραστηριοποιήθηκαν κλιμάκια με τη συμμετοχή αστυνομικών εμφανούς και αφανούς αστυνόμευσης, από διάφορες Υπηρεσίες, λαμβάνοντας υπόψη τα τοπικά επιχειρησιακά σχέδια και δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση σε περιοχές και οικισμούς όπου παρατηρούνται αυξημένα περιστατικά παραβατικότητας.
Κατά τη διάρκεια των ανωτέρω δράσεων σε όλη την χώρα ελέγχθηκαν –93.488- οχήματα και -126.720- άτομα ενώ πραγματοποιήθηκαν:

-2.317-συλλήψεις για διάφορα αδικήματα και για παραβάσεις Κ.Ο.Κ.,
-5.190–προσαγωγές,
-23.299–παραβάσεις Κ.Ο.Κ.,
–28-κατασχέσεις και -547- ακινητοποιήσεις οχημάτων καθώς και
–21– παραβάσεις αντικαπνιστικής νομοθεσίας.

Ιδιαίτερα, το τριήμερο 25-28 Αυγούστου 2023 αστυνομικές δράσεις πραγματοποιήθηκαν σε περιοχές στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, με τη συμμετοχή αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Περιπολιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών, όπου διενεργήθηκαν -754- έλεγχοι ατόμων, προσήχθησαν -68- άτομα, ενώ συνελήφθησαν -14- άτομα.
Παρόμοιες δράσεις έλαβαν χώρα και στο Κορωπί, όπου πραγματοποιήθηκαν –19– έλεγχοι ατόμων, –13– έλεγχοι οχημάτων, ενώ βεβαιώθηκε -1- παράβαση για διατάραξη κοινής ησυχίας.
Επιπλέον, χθες Κυριακή 27 Αυγούστου 2023, σε περιοχές του Πειραιά, με τη συμμετοχή αστυνομικών μικτού κλιμακίου Τάξης και Ασφάλειας, με σκοπό μεταξύ άλλων την πρόληψη και αντιμετώπιση του παρεμπορίου, διενεργήθηκαν -15- έλεγχοι ατόμων και -12- έλεγχοι οχημάτων.
Επίσης, συνεχίστηκαν οι ειδικές επιχειρησιακές δράσεις σε περιοχές της Δυτικής Αττικής, οι οποίες επικεντρώθηκαν στις περιοχές της Αγίας Βαρβάρας και του Ζεφυρίου.
Πιο αναλυτικά:

πραγματοποιήθηκαν –423– έλεγχοι ατόμων και -144- έλεγχοι οχημάτων,
προσήχθησαν –69– άτομα,
συνελήφθησαν –4– άτομα, μεταξύ των οποίων οι -2- για ενδοοικογενειακή βία, –1– για κλοπή και -1- για όπλα,
βεβαιώθηκαν –14– παραβάσεις Κ.Ο.Κ..

Περαιτέρω, σε στοχευμένες αστυνομικές δράσεις, οι οποίες έλαβαν χώρα σε περιοχές της Κορινθίας:

πραγματοποιήθηκαν -124- έλεγχοι ατόμων και -111- έλεγχοι οχημάτων,
προσήχθησαν -10- άτομα,
συνελήφθη -1- άτομο και
βεβαιώθηκε -1- παράβαση Κ.Ο.Κ..

Παράλληλα, στη Βόρεια Ελλάδα, οι αστυνομικές επιχειρήσεις έλαβαν χώρα σε Κεντρική Μακεδονία και Ήπειρο, σύμφωνα με τον υφιστάμενο στρατηγικό σχεδιασμό των Γενικών Περιφερειακών Αστυνομικών Διευθύνσεων, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση σε περιοχές με αυξημένα περιστατικά εγκληματικότητας.
Στο πλαίσιο αυτό, την Τρίτη 22 Αυγούστου 2023 σε περιοχές της Ηπείρου, και συγκεκριμένα σε Ηγουμενίτσα, Λαδοχώρι Θεσπρωτίας και στη Βιομηχανική Περιοχή Πρέβεζας-Λούρου:

ελέγχθησαν-92-  άτομα και -57- οχήματα,
προσήχθησαν -9-άτομα,
συνελήφθη –1– άτομο για παραβάσεις Κ.Ο.Κ.
βεβαιώθηκαν -2-παραβάσεις Κ.Ο.Κ., ενώ
ακινητοποιήθηκε –1– όχημα.

Επίσης, την Πέμπτη 24 Αυγούστου 2023 σε περιοχές της Πέλλας ελέχθησαν
-138- άτομα και -74- οχήματα, προσήχθησαν -17- άτομα ενώ βεβαιώθηκαν
-17- παραβάσεις για Κ.Ο.Κ..
Οι στοχευμένες αστυνομικές δράσεις αναφορικά με την πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας και τη βελτίωση του επιπέδου ασφάλειας των πολιτών συνεχίζονται.