Επικαιρότητα και άρθρα για Αστυνομικό δελτίο

Αθήνα, 17 Ιουλίου 2023

Ειδικές επιχειρησιακές δράσεις για την πρόληψη της εγκληματικότητας σε όλη την επικράτεια
Στοχευμένες αστυνομικές δράσεις πραγματοποιήθηκαν σε ολόκληρη την επικράτεια το διάστημα από 10 έως 16 Ιουλίου 2023, στο πλαίσιο υλοποίησης του Στρατηγικού Σχεδιασμού του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας και τη βελτίωση του επιπέδου ασφαλείας των πολιτών.
Στο πλαίσιο αυτό δραστηριοποιήθηκαν κλιμάκια με τη συμμετοχή αστυνομικών εμφανούς και αφανούς αστυνόμευσης, από διάφορες Υπηρεσίες, λαμβάνοντας υπόψη τα τοπικά επιχειρησιακά σχέδια και δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση σε περιοχές και οικισμούς όπου παρατηρούνται αυξημένα περιστατικά παραβατικότητας.
Κατά τη διάρκεια των ανωτέρω δράσεων σε όλη την χώρα ελέγχθηκαν –116.463- οχήματα και -150.225- άτομα ενώ πραγματοποιήθηκαν:

-1.928-συλλήψεις για διάφορα αδικήματα και για παραβάσεις Κ.Ο.Κ.,
-6.466-προσαγωγές,
-29.081-παραβάσεις Κ.Ο.Κ.,
–11-κατασχέσεις και -1.056- ακινητοποιήσεις οχημάτων
-17- παραβάσεις αντικαπνιστικής νομοθεσίας.

Ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε το τριήμερο 14-16 Ιουλίου 2023 σε περιοχές στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας και συγκεκριμένα σε Ομόνοια, Μοναστηράκι, Θησείο και Πατήσια, με τη συμμετοχή πεζών και εποχούμενων περιπολιών, όπου:

πραγματοποιήθηκαν -1.197- έλεγχοι ατόμων,
προσήχθησαν -124- άτομα,
συνελήφθησαν -30- άτομα, εκ των οποίων οι –15- για παρεμπόριο ενώ
βεβαιώθηκαν -6- παραβάσεις Κ.Ο.Κ. και -3- παραβάσεις της αντικαπνιστικής νομοθεσίας.

Παράλληλα, συνεχίστηκαν οι ειδικές επιχειρησιακές δράσεις σε περιοχές της Δυτικής Αττικής, οι οποίες επικεντρώθηκαν σε Ζεφύρι, Αγία Βαρβάρα και Ελευσίνα, σύμφωνα με τον υφιστάμενο στρατηγικό σχεδιασμό και την εφαρμογή των κατά τόπους σχεδίων αστυνόμευσης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Δυτικής Αττικής.
Συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκαν:

-994- έλεγχοι ατόμων και -414- οχημάτων,
-196- προσαγωγές,
-6- συλλήψεις, εκ των οποίων 2 για ναρκωτικά, 1 για ενδοοικογενειακή βία, 1 για κλοπή, 1 για καταδικαστικές αποφάσεις και 1 για παράβαση του Κ.Ο.Κ.,
-83- παραβάσεις Κ.Ο.Κ. και
-6- ακινητοποιήσεις οχημάτων.

Παρόμοιες δράσεις έλαβαν χώρα σε οικισμούς στη Νότια Ελλάδα και συγκεκριμένα σε Βραχάτι και Εξαμίλια Κορινθίας, όπου ελέγχθηκαν -135- άτομα και -121- οχήματα, ενώ πραγματοποιήθηκαν -15- προσαγωγές και συνελήφθησαν -3- άτομα.
Επιπλέον, συνεχίστηκαν οι στοχευμένες αστυνομικές δράσεις και σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, σύμφωνα με τον υφιστάμενο στρατηγικό σχεδιασμό των Γενικών Περιφερειακών Αστυνομικών Διευθύνσεων, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση σε περιοχές με αυξημένα περιστατικά εγκληματικότητας.
Στο πλαίσιο αυτό, ειδικές δράσεις πραγματοποιήθηκαν σε περιοχές της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, και συγκεκριμένα σε Δράμα, Καβάλα, Ξάνθη, Ροδόπη, Αλεξανδρούπολη και Ορεστιάδα, όπου:

ελέγχθησαν -624-  άτομα και -539- οχήματα,
προσήχθησαν -15- άτομα,
συνελήφθησαν -5- άτομα για ναρκωτικά και παρεμπόριο,
βεβαιώθηκαν -99- παραβάσεις Κ.Ο.Κ. και -16- λοιπές παραβάσεις, ενώ
ακινητοποιήθηκαν -12- οχήματα.

Περαιτέρω, σε αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε στους Σοφάδες Καρδίτσας ελέγχθησαν -49- άτομα και -31- οχήματα, συνελήφθη -1- άτομο για παράβαση του Κ.Ο.Κ., βεβαιώθηκαν -35- παραβάσεις του Κ.Ο.Κ. και ακινητοποιήθηκαν -7- οχήματα.
Οι στοχευμένες αστυνομικές δράσεις, που έχουν ως στόχο την πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας και τη βελτίωση του επιπέδου ασφάλειας των πολιτών, θα συνεχιστούν.