Αστυνομικό ρεπορτάζ

Αθήνα, 3 Σεπτεμβρίου2023

 Δεύτερη συνεχόμενη ημέρα ελέγχων στην παραλιακή Ε.Ο. Αθηνών-Σουνίου – 134 παραβάσεις, 4 ακινητοποιήσεις οχημάτων και 1 σύλληψη
Πραγματοποιήθηκαν με σκοπό την αντιμετώπιση αυτοσχέδιων αγώνων και άλλων επικίνδυνων παραβάσεων
Στο πλαίσιο ενίσχυσης της οδικής ασφάλειας, συνεχίστηκαν εντατικά και χθες, Παρασκευή 02 Αυγούστου 2023, οι στοχευμένες δράσεις και οι εξειδικευμένοι τροχονομικοί έλεγχοι της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής. Ειδικότερα, επικεντρώθηκαν στην περιοχή της παραλιακής Ε.Ο. Αθηνών-Σουνίου.
Στην επιχείρηση συμμετείχαν και αστυνομικοί της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, της Διεύθυνσης Αστυνομίας Νοτιοανατολικής Αττικής και ομάδες ΔΙ.ΑΣ., Ο.Π.Κ.Ε. και ΔΙ.ΜΕ.Τ.
Οι ανωτέρω δράσεις είχαν σκοπό την αντιμετώπιση αυτοσχέδιων παράνομων αγώνων, καθώς και άλλων επικίνδυνων παραβάσεων που οδηγούν σε τροχαία ατυχήματα, διαταράσσουν την ασφάλεια των συγκοινωνιών και την ομαλή και ασφαλή κίνηση των πολιτών.
Στη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης βεβαιώθηκαν 134 παραβάσεις του Κ.Ο.Κ., για τις οποίες επιβλήθηκαν τα ανάλογα διοικητικά πρόστιμα, ενώ διαπιστώθηκαν 4 πλημμεληματικές παραβάσεις για στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης και σε βάρος ενός ατόμου, από αυτά, ακολουθήθηκε η αυτόφωρη διαδικασία. Ακολούθως ελέγχεται εάν ο συλληφθείς είχε οργανωτικό ρόλο στην διεξαγωγή αυτοσχέδιων αγώνων.
Πιο αναλυτικά, οι παραβάσεις που βεβαιώθηκαν ήταν:

28 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας,
19 για μη χρήση προστατευτικού κράνους,
14 για υπερβολική ταχύτητα,
  9 για επικίνδυνους ελιγμούς,
  2 για ΚΤΕΟ,
  1 για ανασφάλιστο όχημα,
  1 για φθαρμένα ελαστικά,
  2 για παραβίαση ρυθμιστικών πινακίδων και
58 λοιπές παραβάσεις

Περαιτέρω, αφαιρέθηκαν:

38 άδειες κυκλοφορίας,
45 άδειες ικανότητας οδήγησης και
12 πινακίδες.

Παράλληλα, ακινητοποιήθηκαν και μεταφέρθηκαν 4 οχήματα.
Η Ελληνική Αστυνομία αποδίδει τη δέουσα βαρύτητα στα θέματα οδικής ασφάλειας, τα οποία αποτελούν διαρκή προτεραιότητα της. Οι έλεγχοι θα συνεχισθούν, θα πυκνώσουν και θα ενταθούν, με σκοπό τη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων και την προστασία οδηγών, επιβατών και πεζών. Με νέα τεχνολογικά μέσα, με ορθολογική σχεδίαση των ελέγχων και με κατά γράμμα τήρηση της νομιμότητας θα βελτιωθεί άρδην η κατάσταση στους δρόμους.