Αστυνομία: Τελευταία νέα από το αστυνομικό ρεπορτάζ

Αθήνα, 3 Νοεμβρίου 2023 

Αστυνομική επιχείρηση στη Φυλή Αττικής για την πρόληψη και καταπολέμηση της εγκληματικότητας με 6 συλλήψεις
Σε εφαρμογή βρίσκεται η υλοποίηση του ευρύτερου επιχειρησιακού σχεδιασμού για την πρόληψη και καταπολέμηση της εγκληματικότητας σε περιοχές και εστίες που διαπιστώνεται έντονη παραβατικότητα, ενώ οι επιχειρησιακές δράσεις θα συνεχιστούν με τον ίδιο ρυθμό προς αυτή την κατεύθυνση.
Στο πλαίσιο αυτό, οργανώθηκε και υλοποιήθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2023, οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση στην ευρύτερη περιοχή της Φυλής, στη Δυτική Αττική.
Στην επιχείρηση, η οποία πραγματοποιήθηκε παρουσία εισαγγελικού λειτουργού, συμμετείχαν αστυνομικές δυνάμεις της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, Διεύθυνσης Αστυνομίας Δυτικής Αττικής, Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής/Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών, Ο.Π.Κ.Ε., Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Αττικής, Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής, Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, με τη συνδρομή του ΔΕΔΔΗΕ.
Στο πλαίσιο της επιχείρησης, πραγματοποιήθηκε έρευνα σε -1- οικία, ελέχθησαν -87- άτομα και -41- οχήματα, προσήχθησαν -3- άτομα, βεβαιώθηκαν -9-παραβάσεις Κ.Ο.Κ. και κατασχέθηκαν 0,5 γρ. κοκαΐνης.
Παράλληλα, συνελήφθησαν -6- άτομα (-3- για ρευματοκλοπή, -1- για ναρκωτικά και -2- περί Κ.Ο.Κ.), ενώ επιπλέον διεκόπη η παράνομη σύνδεση με το δίκτυο ΔΕΔΔΗΕ σε -3- οικίες.
Υπενθυμίζεται ότι, ανάλογες ειδικές επιχειρήσεις σε περιοχές με όξυνση της παραβατικότητας, έχουν πραγματοποιηθεί και στο παρελθόν. Συγκεκριμένα, μόνο το διάστημα από 11 Σεπτεμβρίου έως και 11 Οκτωβρίου, έγιναν 4.113 προσαγωγές, εκ των οποίων οι 1.632 μετατράπηκαν σε συλλήψεις για διάφορα αδικήματα, όπως ενδεικτικά: παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών, κλοπές, εκτέλεση ενταλμάτων σύλληψης, λειτουργία παράνομων χυτηρίων, παράνομη οπλοφορία, κ.λπ.. (σχετ. το από 11-10-2023 Δελτίο Τύπου).
Οι ειδικές επιχειρησιακές δράσεις της Ελληνικής Αστυνομίας θα συνεχιστούν και σε άλλες περιοχές όπου παρατηρούνται αυξημένα περιστατικά παραβατικότητας με σκοπό την εμπέδωση αισθήματος ασφάλειας στους πολίτες.