Το αστυνομικό δελτίο και οι ανακοινώσεις

Αθήνα, 14 Οκτωβρίου 2023

-4- συλλήψεις από Ομάδες ΔΙ.ΑΣ. στις περιοχές της Βάρκιζας και του Κολωνού
Συνελήφθη 19χρονος, στην κατοχή του οποίου βρέθηκε αεροβόλο πιστόλι
 Συνελήφθησαν -3- ανήλικοι για απόπειρα ληστείας σε βάρος ανηλίκου
 Συνεχείς περιπολίες πραγματοποιούνται από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Αττικής με σκοπό την πρόληψη και αποτροπή παραβατικών συμπεριφορών που επηρεάζουν άμεσα τo αίσθημα ασφάλειας των πολιτών.

Συνελήφθη, μεσημβρινές ώρες της 12-10-2023 στα Λιμανάκια στην περιοχή της Βάρκιζας, από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης (Ομάδα ΔΙ.ΑΣ.), 19χρονος για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Ειδικότερα, ανωτέρω αστυνομικοί στο πλαίσιο της περιπολίας τους, προέβησαν σε έλεγχο του 19χρονου στην κατοχή του οποίου βρέθηκε και κατασχέθηκε αεροβόλο πιστόλι.
Ο 19χρονος οδηγήθηκε στο Τμήμα Ασφαλείας Βάρης- Βούλας- Βουλιαγμένης, το οποίο επελήφθη προανακριτικά.

Επιπλέον, βραδινές ώρες της 11-10-2023 στην περιοχή του Κολωνού, συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης (Ομάδα ΔΙ.ΑΣ.), -3- ανήλικοι, 14, 13 και 11 ετών, κατηγορούμενοι για απόπειρα ληστείας, εξύβριση και σωματική βλάβη. Αναζητούνται συνεργοί τους.

Ειδικότερα, οι κατηγορούμενοι προσέγγισαν ανήλικο άτομο και με χρήση σωματικής και λεκτικής βίας αποπειράθηκαν να αφαιρέσουν προσωπικά του αντικείμενα.
Κληθέντες αστυνομικοί εντόπισαν λίγο αργότερα τους κατηγορούμενους και τους οδήγησαν στο Τμήμα Ασφαλείας Κολωνού, όπου ταυτοποιήθηκαν ως δράστες των προαναφερόμενων αξιόποινων πράξεων.