Αστυνομικό ρεπορτάζ

 
Αθήνα, 21 Σεπτεμβρίου 2023
  

 -265- συλλήψεις και -5.038- παραβάσεις Κ.Ο.Κ. σε χθεσινές επιχειρησιακές δράσεις της ΕΛ.ΑΣ. για την πρόληψη της εγκληματικότητας
Οι δράσεις επικεντρώθηκαν στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, σε Δυτική Αττική, Κορωπί, Πόρτο Ράφτη, Κορινθία, Αχαΐα, Ιωάννινα, Θεσσαλονίκη και σε περιοχές της Στερεάς Ελλάδας, της Δυτικής Ελλάδας και της Θεσσαλίας
Στοχευμένες αστυνομικές δράσεις πραγματοποιήθηκαν σε ολόκληρη την επικράτεια το διάστημα 20-21/09/2023, στο πλαίσιο υλοποίησης του Στρατηγικού Σχεδιασμού του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας και τη βελτίωση του επιπέδου ασφαλείας των πολιτών.
Στο πλαίσιο αυτό δραστηριοποιήθηκαν κλιμάκια με τη συμμετοχή αστυνομικών εμφανούς και αφανούς αστυνόμευσης, από διάφορες Υπηρεσίες, λαμβάνοντας υπόψη τα τοπικά επιχειρησιακά σχέδια και δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση σε περιοχές και οικισμούς όπου παρατηρούνται αυξημένα περιστατικά παραβατικότητας.
Κατά τη διάρκεια των ανωτέρω δράσεων σε όλη την χώρα ελέγχθηκαν –17.899- οχήματα και -23.820- άτομα ενώ πραγματοποιήθηκαν:

-265- συλλήψεις για διάφορα αδικήματα
-1.009- προσαγωγές,
-5.038- παραβάσεις Κ.Ο.Κ.
-152– λοιπές παραβάσεις,
-135- ακινητοποιήσεις οχημάτων και
-2- κατασχέσεις οχημάτων.

Ειδικότερα, αστυνομικές δράσεις πραγματοποιήθηκαν σε περιοχές στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, με τη συμμετοχή αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Περιπολιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών, όπου διενεργήθηκαν -386-έλεγχοι ατόμων, προσήχθησαν -64- άτομα, συνελήφθησαν -15- άτομα, από τα οποία τα -6- για παρεμπόριο, -3- για ναρκωτικά, -1- για το νόμο περί αλλοδαπών και -1- για παράβαση του νόμου περί όπλων, ενώ βεβαιώθηκαν -3- παραβάσεις Κ.Ο.Κ.
Επιπλέον, συνεχίστηκαν οι ειδικές επιχειρησιακές δράσεις σε περιοχές της Δυτικής Αττικής, οι οποίες επικεντρώθηκαν στις περιοχές της Αγίας Βαρβάρας, της Φυλής και του Ζεφυρίου.
Πιο αναλυτικά:

πραγματοποιήθηκαν –555– έλεγχοι ατόμων και -283- έλεγχοι οχημάτων,
προσήχθησαν –41– άτομα,
συνελήφθησαν –6– άτομα, από τα οποία τα –2– για κλοπή, –1– για ναρκωτικά και –1– για παραβάσεις Κ.Ο.Κ., ενώ
βεβαιώθηκαν -108- παραβάσεις Κ.Ο.Κ..

Παρόμοιες δράσεις έλαβαν χώρα:

σε Κορωπί και Πόρτο Ράφτη, όπου πραγματοποιήθηκαν –54– έλεγχοι ατόμων και -26- έλεγχοι οχημάτων, ενώ βεβαιωθήκαν –6- παραβάσεις Κ.Ο.Κ. και ακινητοποιήθηκε –1– όχημα,
σε περιοχές της Κορινθίας (Βραχάτι και Εξαμίλια), όπου  πραγματοποιήθηκαν -36- έλεγχοι ατόμων, -38- έλεγχοι οχημάτων, προσήχθησαν -4- άτομα και συνελήφθη –1– άτομο για παραβάσεις Κ.Ο.Κ. και
σε περιοχές της Αχαΐας, όπου ελέχθησαν -59- άτομα, συνελήφθησαν -2- άτομα για παραβάσεις Κ.Ο.Κ., ενώ βεβαιώθηκαν –35– παραβάσεις Κ.Ο.Κ..

Περαιτέρω, σε περιοχές της Αττικής, της Στερεάς Ελλάδας (Βοιωτία, Εύβοια, Ευρυτανία, Φθιώτιδα και Φωκίδα), της Δυτικής Ελλάδας (Αιτωλοακαρνανία, Αχαΐα και Ηλεία) και της Κρήτης, πραγματοποιήθηκαν -63- έλεγχοι σε επιχειρήσεις υποδοχής, επεξεργασίας και ανακύκλωσης μεταλλικών αντικειμένων, ελέγχθηκαν -291- άτομα, προσήχθησαν –3– άτομα, ενώ βεβαιώθηκαν –10– παραβάσεις, μεταξύ των οποίων –3– για επισφαλή φόρτωση, –1– για στέρηση άδειας λειτουργίας και –1– για παράβαση Κ.Ο.Κ..
Ανάλογες αστυνομικές δράσεις πραγματοποιήθηκαν και στη Βόρεια Ελλάδα, σύμφωνα με τον υφιστάμενο στρατηγικό σχεδιασμό των Γενικών Περιφερειακών Αστυνομικών Διευθύνσεων, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση σε περιοχές με αυξημένα περιστατικά εγκληματικότητας.
Στο πλαίσιο αυτό:

σε περιοχές της Ηπείρου και συγκεκριμένα στα Ιωάννινα, ελέγχθησαν -191-  άτομα και -126- οχήματα, ενώ βεβαιώθηκαν -55- παραβάσεις Κ.Ο.Κ.
σε περιοχές της Θεσσαλίας και συγκεκριμένα σε Βόλο, Τρίκαλα και Καρδίτσα, ελέγχθησαν -572-  άτομα και -507- οχήματα, συνελήφθη –1– άτομο για παράβαση Κ.Ο.Κ., βεβαιώθηκαν -142- παραβάσεις Κ.Ο.Κ. ενώ ακινητοποιήθηκαν –4– οχήματα.

Επιπλέον, από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, πραγματοποιήθηκαν στοχευμένες δράσεις σε διάφορες περιοχές του νομού Θεσσαλονίκης με σκοπό τον εντοπισμό ατόμων που ενέχονται σε περιπτώσεις κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, στο πλαίσιο των οποίων συνελήφθησαν –44– άτομα (σχετικό το από 20-09-2023 Δελτίο τύπου).
Οι στοχευμένες αστυνομικές δράσεις αναφορικά με την πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας και τη βελτίωση του επιπέδου ασφάλειας των πολιτών συνεχίζονται.