Αστυνομικά

 
Αθήνα, 6 Οκτωβρίου 2023

12 συλλήψεις πριν την έναρξη ποδοσφαιρικών αγώνων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
Οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν, κατά περίπτωση, για παραβάσεις των νομοθεσιών για τον αθλητισμό και τα ναρκωτικά
Η Ελληνική Αστυνομία συνεχίζει εντατικά τις δράσεις της με σκοπό την πρόληψη και αντιμετώπιση της βίας με αθλητικό υπόβαθρο, προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή διεξαγωγή αθλητικών δρώμενων, με κύριο μέλημα την ασφάλεια όλων των πολιτών.
Στο πλαίσιο διεξαγωγής ποδοσφαιρικών αγώνων χθες, Πέμπτη 5 Οκτωβρίου 2023 σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ειδικά συνεργεία της Ελληνικής Αστυνομίας πραγματοποίησαν εντατικούς ελέγχους, από τους οποίους συνελήφθησαν συνολικά 12 άτομα –κατά περίπτωση- για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών και αθλητισμού.
Συγκεκριμένα, στη Νέα Φιλαδέλφεια Αττικής, κατά τους προελέγχους εξωτερικά του γηπέδου, εντοπίστηκαν 5 άτομα να φέρουν συνολικά 10,5 γραμμ. κάνναβης τα οποία κατασχέθηκαν. Μάλιστα, κατά τη διάρκεια των ελέγχων, έλαβαν χώρα επεισόδια μικρής έκτασης, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό 2 αστυνομικών.
Παράλληλα, ένεκα ποδοσφαιρικού αγώνα στη Τούμπα Θεσσαλονίκης, κατά τη διάρκεια ελέγχων από κλιμάκια της Ελληνικής Αστυνομίας, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν 7 άτομα, καθώς στην κατοχή τους είχαν 24 πυρσούς και 3 κροτίδες, τα οποία και κατασχέθηκαν.
Η ΕΛ.ΑΣ., θα συνεχίσει τις συστηματικές δράσεις της, με σκοπό την πρόληψη και την καταστολή οποιασδήποτε παραβατικής συμπεριφοράς σε αγωνιστικούς χώρους, τόσο κατά τις ημέρες των αθλητικών γεγονότων όσο και μακριά από αυτούς.